Brisel pozdravlja Vučićevu izjavu

U Evropskoj komisiji su pozdravili izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju, uz napomenu da će zvaničan stav Brisel izneti tek nakon podrobne analize Vučićevih reči.

Srbija 22.08.2014 | 23:04
Brisel pozdravlja Vučićevu izjavu

Vučićeva izjava da će se Srbija pridržavati preporuka Evropske unije i da neće podsticati izvoz hrane u Rusiju jeste nešto što zaslužuje pohvalu, rekao je Tanjugufunkcioner Evropske unije koji je želeo da ostane anoniman.

On je, međutim, dodao da će zvaničan stav Evropske komisije biti formulisan nakon uvida u ceo sadržaj Vučićeve konferencije za štampu i analize njegovih reči.

Kasnije je i portparol komesara za proširenje Štefana Filea Peter Stano rekao da Evropska komisija pozdravlja izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa izvozom hrane u Rusiju.

"Pozdravljamo pažnju koju srpska vlada pridaje ovom pitanju i cenimo konstruktivan pristup koji je premijer Vučić najavio", rekao je Stano u kratkom saopštenju za medije.

Stano je ranije danas na brifingu za medije podvukao da Evropska unija očekuje od trećih zemalja i zemalja kandidata da ne pokušavaju da iskoriste evropske sankcije Rusiji kako bi povećale sopstveni izvoz.

"To je veoma jasan stav koji su šefovi diplomatija zemalja članica doneli u petak prošle nedelje i on i ostaje na snazi", rekao je Stano novinarima.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sever

22.08.2014 22:14

vidi Vucic, da od Rusije nema nista.Treba narodu pokusati obezbediti pristojan zivot, a to sa brtskom Rusijom ne ide.

ODGOVORITE
Name

xxx

23.08.2014 09:04

A Nijemci ce im obezbijediti pristojan zivot? Jedva cekam da vidim i to :-)

ODGOVORITE
Name

re sever

24.08.2014 07:56

Vucic? Pristojan zivot? E moj "severnjak".

ODGOVORITE