Регистрована Нова демократска странка

Нова демократска странка и званично је регистрована као политичка организација, а до средине октобра одржаће непосредне страначке изборе, најавио лидер Борис Тадић.

Србија 22.08.2014 | 17:21
Регистрована Нова демократска странка

То ће бити први пут да у Србији чланство једне политичке партије директно бира руководство, изјавио је данас Тањугу лидер те странке и бивши председник Демократске странке и Републике Србије Борис Тадић.

"НДС почиње да стварно постоји. Она је формирана да би решавала проблеме са којима се Србија суочава и да би сабрала искуства многих људи који јесу или нису радили у политичким странкама. Желимо нове људе и да
обликујемо политику у новим околностима", изјавио је Тадић.

Он је истакао да ће НДС пажљиво бирати људе са политичким искуством и нове кадрове, јер је у прошлости платио политичку цену због недовољно строгих кадровских одлука.

"Видимо да владајућа коалиција, пре свега СНС, у своје редове доводи оне чланове некада моје странке који, по мом мишљењу, нису имали квалитет да би добро радили посао.То је лоше за Србију. Њима се дају велике надлежности, а ја те кадрове никада не бих поставио на значајна места и чак сам их избацивао из власти зато што су неправилно радили посао", рекао је Тадић.

Каже да је платио политичку цену јер није имао времена да избаци све који су лоше радили и додаје да од таквих трансфера никада неће бити велике користи.

"Зато ћемо пажљиво бирати људе са политичким искуством, као и нове људе", објаснио је Тадић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

22.08.2014 15:36

Ниста не знам радити па се врацам у политику, то је твој мото изгледа.

ОДГОВОРИТЕ