Registrovana Nova demokratska stranka

Nova demokratska stranka i zvanično je registrovana kao politička organizacija, a do sredine oktobra održaće neposredne stranačke izbore, najavio lider Boris Tadić.

Srbija 22.08.2014 | 17:21
Registrovana Nova demokratska stranka

To će biti prvi put da u Srbiji članstvo jedne političke partije direktno bira rukovodstvo, izjavio je danas Tanjugu lider te stranke i bivši predsednik Demokratske stranke i Republike Srbije Boris Tadić.

"NDS počinje da stvarno postoji. Ona je formirana da bi rešavala probleme sa kojima se Srbija suočava i da bi sabrala iskustva mnogih ljudi koji jesu ili nisu radili u političkim strankama. Želimo nove ljude i da
oblikujemo politiku u novim okolnostima", izjavio je Tadić.

On je istakao da će NDS pažljivo birati ljude sa političkim iskustvom i nove kadrove, jer je u prošlosti platio političku cenu zbog nedovoljno strogih kadrovskih odluka.

"Vidimo da vladajuća koalicija, pre svega SNS, u svoje redove dovodi one članove nekada moje stranke koji, po mom mišljenju, nisu imali kvalitet da bi dobro radili posao.To je loše za Srbiju. Njima se daju velike nadležnosti, a ja te kadrove nikada ne bih postavio na značajna mesta i čak sam ih izbacivao iz vlasti zato što su nepravilno radili posao", rekao je Tadić.

Kaže da je platio političku cenu jer nije imao vremena da izbaci sve koji su loše radili i dodaje da od takvih transfera nikada neće biti velike koristi.

"Zato ćemo pažljivo birati ljude sa političkim iskustvom, kao i nove ljude", objasnio je Tadić.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

22.08.2014 15:36

Nista ne znam raditi pa se vracam u politiku, to je tvoj moto izgleda.

ODGOVORITE