Тужилаштво БиХ инструмент политичара

Тужилаштво БиХ је инструмент у рукама политичких моћника Федерације БиХ /ФБиХ/ и не интересује га истина о протеклом рату, нити провођење правде, сматра Борачка организација Републике Српске /БОРС/.

Босна и Херцеговина 21.08.2014 | 16:52
Тужилаштво БиХ инструмент политичара

"Политички моћници из ФБиХ и данас у миру настоје проводити и довршити ратну политику, односно створити унитарну БиХ у којој су Срби злочинци, а сви остали жртве", саопштено је из БОРС-а.

Реагујући на хапшење Драгана Глоговца у Бијељини, БОРС истиче да он нема никакве везе са догађајима који му се стављају на терет, јер је са великим бројем Срба из Завидовића избјегао почетком рата у Каменицу, спашавајући живу главу пред муслиманским злочиницима.

У саопштењу се наводи да је истина о којој Тужилаштво БиХ ћути да су у Каменици и на читавом Озрену злочини чињени искључиво над Србима, и то почевши од јуна 1992. године када је из засједе убијено троје српских цивила од којих двије двадесетогодишње дјевојке.

"Чињеница је да су управо у Каменици 1995. године муџахедини формирали злогласни камп у ком су свирепо погубљена 64 српска војника и цивила. Очигледно је да је хапшење Глоговца покушај скретања пажње са правих ратних злодјела и злочинаца који су харали Гостовићима, Каменицом и Озреном", наводи се у саопштењу.

БОРС је позивао власти Републике Српске да искористе сва могућа правна средства и зауставе малтретирање и понижавње српских бораца и њихових породица.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ јуче су на подручју Бијељине ухапсили Драгана Глоговца, осумњиченог за ратне злочине против цивилног становништва и ратних заробљеника у мјесту Каменица у општини Завидовићи.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Магдалена

21.08.2014 17:33

То сви знамо.

ОДГОВОРИТЕ