Настављају се квалификације за ЛШ!

Бивши шампион Европе у комшијском дербију покушаће да прескочи Партизановог џелата, Наполитанци дочекују увек посебне Баскијце, док Милорад Мажић дели правду на дербију Бешикташ - Арсенал.

Фудбал 19.08.2014 | 20:15
Настављају се квалификације за ЛШ!

Групна фаза најелитнијег европског фудбалског такмичења још увек није почела, али се атмосфера полако захуктава.

Остало је још десет слободних места и 20 тимова који ће пробати да заузму место међу 32 најбоље екипе старог континента. Дошло је време да копља укрсте и они најјачи који нису успели да задуже "звездану мушему" у директном пласману кроз своје националне шампионате.
КОПЕНХАГЕН - ЛЕВЕРКУЗЕН

Данска екипа дочекује овај меч у врло променљивој форми. Иако су у предности у односу на Немце с обзиром да су у данској Суперлиги одиграли већ пет мечева, не могу се похвалити добрим учинком - забележили су само једну победу. Охрабрујуће је то што у претходном колу квалификација, у двомечу против Дњепра нису примили гол. Али опет, познато је каква је ситуација у украјинским клубовима услед кризе.

С друге стране, Фармацеути су за сада одиграли само један званичан меч у националном купу, где су разбили нижеразредни Валдалгесхеим (6:0), уз пет голова искусног Кислинга. Немци су прошле сезоне успели да прођу групну фазу али су налетели на јаки Пари Сен Жермен који их је испрашио у двомечу (6:1), док Данци (очекивано) нису успели да прошу групну фазу поред мадридског Реала, Јувентуса и Галатасараја.

САЛЦБУРГ - МАЛМЕ

Један од два најслабија меча у овом плеј-офу, али само по именима и историји учешћа у Лиги шампиона. Довољно је рећи да је Салцбург у претходних седам утакмица у свим такмичењима забележио шест победа уз импресивну гол разлику 27:3, док су Швеђани са друге стране само једном претрпели пораз у претходних 19 утакмица, иако су на једвите јаде у претходном колу прошли Спарту из Прага и то на гол у гостима.

СТЕАУА - ЛУДОГОРЕЦ

Некадашњи шампион Европе је у врло доброј форми пошто у претходних девет утакмица има биланс од осам победа и само једног ремија, и уз то су у последњој утакмици славили са чак 6:0 против Пандура где је свих шест погодака постигао домаћи нападач Кешеру. С друге стране, ни бугарски тим није мање импресиван пошто су непоражени у последњих осам утакмица, док су у двомечу са Партизаном успели да покажу да су сасвим солидна екипа, али им недостаје боља завршница.

НАПОЛИ - АТЛЕТИК БИЛБАО

Наполи је прошле сезоне сјајно играо у Лиги шампиона и на крају смо имали врло занимљиву стуацију где су три екипе била поравнате са по 12 бодова, али су због лошијег скора ипак били иза Арсенала и Дортмунда. У припремном периоду су успели да победе Барселону, а и задржали су костур тима тако да врло спремни дочекују Баскијце који су у пипремном периоду одиграли чак 10 утакмица и забележили три неуспеха. И они су такође задржали готово цео тим сем Херере који је отишао у Манчестер Јунајтед.

БЕШИКТАШ - АРСЕНАЛ

За крај, најјачи меч дана, који ће уједно бити занимљив и због тога што ће правду на овом мечу делити најбољи српски арбитар Милорад Мажић. Арсенал је после променљивих резултата у припремном периоду показао да да је ипак стабилна екипа и да су појачања овог пута заиста подигла ниво игре пошто су прво савладали шампиона Манчестер Сити у Комјунити шилду, а касније и Кристал Палас у лиги.

Славен Билић са друге стране има сасвим солидан састав који на свом терену врло ретко губи, а ту је и велико појачање из Челсија, Демба Ба.

Коментари / 0

Оставите коментар