Nastavljaju se kvalifikacije za LŠ!

Bivši šampion Evrope u komšijskom derbiju pokušaće da preskoči Partizanovog dželata, Napolitanci dočekuju uvek posebne Baskijce, dok Milorad Mažić deli pravdu na derbiju Bešiktaš - Arsenal.

Fudbal 19.08.2014 | 20:15
Nastavljaju se kvalifikacije za LŠ!

Grupna faza najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja još uvek nije počela, ali se atmosfera polako zahuktava.

Ostalo je još deset slobodnih mesta i 20 timova koji će probati da zauzmu mesto među 32 najbolje ekipe starog kontinenta. Došlo je vreme da koplja ukrste i oni najjači koji nisu uspeli da zaduže "zvezdanu mušemu" u direktnom plasmanu kroz svoje nacionalne šampionate.
KOPENHAGEN - LEVERKUZEN

Danska ekipa dočekuje ovaj meč u vrlo promenljivoj formi. Iako su u prednosti u odnosu na Nemce s obzirom da su u danskoj Superligi odigrali već pet mečeva, ne mogu se pohvaliti dobrim učinkom - zabeležili su samo jednu pobedu. Ohrabrujuće je to što u prethodnom kolu kvalifikacija, u dvomeču protiv Dnjepra nisu primili gol. Ali opet, poznato je kakva je situacija u ukrajinskim klubovima usled krize.

S druge strane, Farmaceuti su za sada odigrali samo jedan zvaničan meč u nacionalnom kupu, gde su razbili nižerazredni Valdalgesheim (6:0), uz pet golova iskusnog Kislinga. Nemci su prošle sezone uspeli da prođu grupnu fazu ali su naleteli na jaki Pari Sen Žermen koji ih je isprašio u dvomeču (6:1), dok Danci (očekivano) nisu uspeli da prošu grupnu fazu pored madridskog Reala, Juventusa i Galatasaraja.

SALCBURG - MALME

Jedan od dva najslabija meča u ovom plej-ofu, ali samo po imenima i istoriji učešća u Ligi šampiona. Dovoljno je reći da je Salcburg u prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima zabeležio šest pobeda uz impresivnu gol razliku 27:3, dok su Šveđani sa druge strane samo jednom pretrpeli poraz u prethodnih 19 utakmica, iako su na jedvite jade u prethodnom kolu prošli Spartu iz Praga i to na gol u gostima.

STEAUA - LUDOGOREC

Nekadašnji šampion Evrope je u vrlo dobroj formi pošto u prethodnih devet utakmica ima bilans od osam pobeda i samo jednog remija, i uz to su u poslednjoj utakmici slavili sa čak 6:0 protiv Pandura gde je svih šest pogodaka postigao domaći napadač Kešeru. S druge strane, ni bugarski tim nije manje impresivan pošto su neporaženi u poslednjih osam utakmica, dok su u dvomeču sa Partizanom uspeli da pokažu da su sasvim solidna ekipa, ali im nedostaje bolja završnica.

NAPOLI - ATLETIK BILBAO

Napoli je prošle sezone sjajno igrao u Ligi šampiona i na kraju smo imali vrlo zanimljivu stuaciju gde su tri ekipe bila poravnate sa po 12 bodova, ali su zbog lošijeg skora ipak bili iza Arsenala i Dortmunda. U pripremnom periodu su uspeli da pobede Barselonu, a i zadržali su kostur tima tako da vrlo spremni dočekuju Baskijce koji su u pipremnom periodu odigrali čak 10 utakmica i zabeležili tri neuspeha. I oni su takođe zadržali gotovo ceo tim sem Herere koji je otišao u Mančester Junajted.

BEŠIKTAŠ - ARSENAL

Za kraj, najjači meč dana, koji će ujedno biti zanimljiv i zbog toga što će pravdu na ovom meču deliti najbolji srpski arbitar Milorad Mažić. Arsenal je posle promenljivih rezultata u pripremnom periodu pokazao da da je ipak stabilna ekipa i da su pojačanja ovog puta zaista podigla nivo igre pošto su prvo savladali šampiona Mančester Siti u Komjuniti šildu, a kasnije i Kristal Palas u ligi.

Slaven Bilić sa druge strane ima sasvim solidan sastav koji na svom terenu vrlo retko gubi, a tu je i veliko pojačanje iz Čelsija, Demba Ba.

Komentari / 0

Ostavite komentar