За три сата опет: Реал - Атлетико!

Реал и Атлетико после скоро три месеца вечерас у репризи финала из Лисабона бију прву битку за трофеј Суперкупа Шпаније.

Фудбал 19.08.2014 | 20:00
За три сата опет: Реал - Атлетико!

Утакмица Бајерн - Борусија у немачком Суперкупу је била први прави фудбалски блокбастер овог лета у Европи, али вечерас је на програму нешто још спектакуларније и нешто што су љубитељи фудбала чекали још од 24. маја и финала у Лисабону. Ривали су исти, састави су промењени, а спектакл загарантован. Реал и Атлетико ће први пут после окршаја у финалу Лиге шампиона одмерити снаге и пресећи црвену врпцу на сезону у Шпанији.

Два најдоминантнија тима Европе у прошлој сезони с ништа мањим амбицијама улазе у следећу. Реалови циљеви су увек највиши, Атлетико је показао да може да стане на црту свима. Секунди су тог 24. маја делили чету Дијега Симеонеа од тога да сензационалну сезону крунише титулом првака Европе, али их је небески скок Серхија Рамоса оставио у сузама. Прилика за реванш и борба за нови трофеј је веч вечерас у првом дуелу Суперкупа Шпаније на Сантјаго Бернабеу.

Доласцима Хамеса Родригеза и Тонија Кроса, Флорентино Перез је опет комплетирао Галактикосе. Реалу није отишао ниједан битан играч, а колико су моћни говори и луксуз да им је резервни голман фантастични Кејлор Навас. Осим на штоперским позицијама, Анчелоти на сваком месту у тиму има барем по два играча врхунске класе. Довољно ће бити видети клупу на којој ће вечерас седети Сами Кедира, Рафаел Варан, Анхел ди Марија и Хамес Родригез да би се осетила сва снага Краљевића. Ниво очекивања је највиши могући. Један трофеј је већ освојен, недавно у Кардифу, а остало их је још пет који су зацртани као циљ. Први на реду је овај у Суперкупу Шпаније.

Ривал није могао да буде тежи. Чак би и Барселона била пожељнији противник у овом тренутку. Атлетико Мадрид јесте изгубио четворицу стандардних првотимаца, али нису појединци разлог прошлосезонске магије Јорганџија. Атлетико је био тим, као тим је рушио свед пред собом и као тим ће и вечерас одмерити мишиће са гламурозним градским ривалом. Све док је ту Чоло Симеоне, знамо шта можемо да очекујемо од Атлетика.

Истина, отишли су битни шрафови попут Куртое или Дијега Косте, али као што Симеоне јуче рече, тајна овог клуба је то што успева да све недостатке покрива креативношћу. Дијего Коста, Тибо Куртоа и Филипе Луис су као неафирмисани играчи дошли на Висенте Калдерон, а на дрил код Муриња отишли као најбоље обучени специјалци команданта Симеонеа. Зато нико не може да тврди да Маџукић неће бити и бољи од Дијега Косте, да талентовани Облак неће постати еквивалент Куртои или да Гиљерме Сикера неће бити добар бар као Филипе Луис. Ако се томе дода да је свежа крв попут Гризмана и Мексиканца Хименеза заменила ветеране Виљу и Дијега и неубедљивог Адријана, онда је лако закључити какав ћемо Атлетико гледати

Дефанзивни темељи Миранда и Годин су остали, Габи и Тијаго ће наставити да одрађују посао, а Коке и Арда бити искуснији и бољи него прошле сезоне. Подлога је ту, само још да Чоло издресира појачања као прошлог лета.

Биће занимљиво видети и бивше „бајерновце“ Манџукића и Кроса који ће имати силну жељу да покажу Гвардиоли да није требало да се игра са њиховом минутажом.

Освајање Суперкупа би био фантастичан залет за Примеру и Лигу шампиона, али ствар престижа у граду је оно што овом двомечу даје додатну димензију. Навикли су нас на феноменалан фудбал, чекали смо их скоро три месеца, вечерас је време да уживамо...

Коментари / 0

Оставите коментар