Za tri sata opet: Real - Atletiko!

Real i Atletiko posle skoro tri meseca večeras u reprizi finala iz Lisabona biju prvu bitku za trofej Superkupa Španije.

Fudbal 19.08.2014 | 20:00
Za tri sata opet: Real - Atletiko!

Utakmica Bajern - Borusija u nemačkom Superkupu je bila prvi pravi fudbalski blokbaster ovog leta u Evropi, ali večeras je na programu nešto još spektakularnije i nešto što su ljubitelji fudbala čekali još od 24. maja i finala u Lisabonu. Rivali su isti, sastavi su promenjeni, a spektakl zagarantovan. Real i Atletiko će prvi put posle okršaja u finalu Lige šampiona odmeriti snage i preseći crvenu vrpcu na sezonu u Španiji.

Dva najdominantnija tima Evrope u prošloj sezoni s ništa manjim ambicijama ulaze u sledeću. Realovi ciljevi su uvek najviši, Atletiko je pokazao da može da stane na crtu svima. Sekundi su tog 24. maja delili četu Dijega Simeonea od toga da senzacionalnu sezonu kruniše titulom prvaka Evrope, ali ih je nebeski skok Serhija Ramosa ostavio u suzama. Prilika za revanš i borba za novi trofej je več večeras u prvom duelu Superkupa Španije na Santjago Bernabeu.

Dolascima Hamesa Rodrigeza i Tonija Krosa, Florentino Perez je opet kompletirao Galaktikose. Realu nije otišao nijedan bitan igrač, a koliko su moćni govori i luksuz da im je rezervni golman fantastični Kejlor Navas. Osim na štoperskim pozicijama, Ančeloti na svakom mestu u timu ima barem po dva igrača vrhunske klase. Dovoljno će biti videti klupu na kojoj će večeras sedeti Sami Kedira, Rafael Varan, Anhel di Marija i Hames Rodrigez da bi se osetila sva snaga Kraljevića. Nivo očekivanja je najviši mogući. Jedan trofej je već osvojen, nedavno u Kardifu, a ostalo ih je još pet koji su zacrtani kao cilj. Prvi na redu je ovaj u Superkupu Španije.

Rival nije mogao da bude teži. Čak bi i Barselona bila poželjniji protivnik u ovom trenutku. Atletiko Madrid jeste izgubio četvoricu standardnih prvotimaca, ali nisu pojedinci razlog prošlosezonske magije Jorgandžija. Atletiko je bio tim, kao tim je rušio sved pred sobom i kao tim će i večeras odmeriti mišiće sa glamuroznim gradskim rivalom. Sve dok je tu Čolo Simeone, znamo šta možemo da očekujemo od Atletika.

Istina, otišli su bitni šrafovi poput Kurtoe ili Dijega Koste, ali kao što Simeone juče reče, tajna ovog kluba je to što uspeva da sve nedostatke pokriva kreativnošću. Dijego Kosta, Tibo Kurtoa i Filipe Luis su kao neafirmisani igrači došli na Visente Kalderon, a na dril kod Murinja otišli kao najbolje obučeni specijalci komandanta Simeonea. Zato niko ne može da tvrdi da Madžukić neće biti i bolji od Dijega Koste, da talentovani Oblak neće postati ekvivalent Kurtoi ili da Giljerme Sikera neće biti dobar bar kao Filipe Luis. Ako se tome doda da je sveža krv poput Grizmana i Meksikanca Himeneza zamenila veterane Vilju i Dijega i neubedljivog Adrijana, onda je lako zaključiti kakav ćemo Atletiko gledati

Defanzivni temelji Miranda i Godin su ostali, Gabi i Tijago će nastaviti da odrađuju posao, a Koke i Arda biti iskusniji i bolji nego prošle sezone. Podloga je tu, samo još da Čolo izdresira pojačanja kao prošlog leta.

Biće zanimljivo videti i bivše „bajernovce“ Mandžukića i Krosa koji će imati silnu želju da pokažu Gvardioli da nije trebalo da se igra sa njihovom minutažom.

Osvajanje Superkupa bi bio fantastičan zalet za Primeru i Ligu šampiona, ali stvar prestiža u gradu je ono što ovom dvomeču daje dodatnu dimenziju. Navikli su nas na fenomenalan fudbal, čekali smo ih skoro tri meseca, večeras je vreme da uživamo...

Komentari / 0

Ostavite komentar