СП 2018. на 12 стадиона!

Русија се опире захтевима Светске фудбалске федерације да са 12 смањи на 10 број стадиона на којима ће се играти утакмице на Светском првенству 2018. године.

Фудбал 19.08.2014 | 19:45
СП 2018. на 12 стадиона!

Председник ФиИФА Сеп Блатер, који је прошлог месеца рекао да би број стадиона требало смањити на 10, боравио је током викенда у Сочију, где је о питањима организације Светског првенства 2018. године разговарао с министром спорта Русије Виталијем Мутком.

"Концепција од 12 стадиона у 11 градова домаћина Мундијала није промењена. ФИФА је препоручила 10 стадиона у девет градова, укључујући два стадиона у Москви", рекао је Мутко, пренела је агенција Итар-Тас.

Мутко је истакао да ће коначна одлука бити донета у октобру на Извршном комитету ФИФА, чији је члан. Он је додао да би кашњење с одлуком изазвало проблеме јер ускоро почињу грађевински радови на неколико стадиона.

Делегација ФИФА ће у среду почети инспекцију, почевши са стадионом капацитета 45.000 седишта у граду Саранску.

На Светском првенству у Бразилу овога лета утакмице су се играле на 12 стадиона у 12 градова, а медији спекулишу да светска кућа фудбала жели да смањи број стадиона, како би се избегла кашњења грађевинских радова, као што је био случај у Бразилу.

Ни ФИФА ни руски организатори нису саопштили које стадионе треба избацити, иако је Мутко недавно изјавио да су стадиони у Калињинграду и Волгограду најтежи за реконструкцију.

Русија је првобитно кандидовала 16 стадиона у 13 градова, али је тај списак скратила на 12 стадиона у 10 градова.

Коментари / 0

Оставите коментар