SP 2018. na 12 stadiona!

Rusija se opire zahtevima Svetske fudbalske federacije da sa 12 smanji na 10 broj stadiona na kojima će se igrati utakmice na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Fudbal 19.08.2014 | 19:45
SP 2018. na 12 stadiona!

Predsednik FiIFA Sep Blater, koji je prošlog meseca rekao da bi broj stadiona trebalo smanjiti na 10, boravio je tokom vikenda u Sočiju, gde je o pitanjima organizacije Svetskog prvenstva 2018. godine razgovarao s ministrom sporta Rusije Vitalijem Mutkom.

"Koncepcija od 12 stadiona u 11 gradova domaćina Mundijala nije promenjena. FIFA je preporučila 10 stadiona u devet gradova, uključujući dva stadiona u Moskvi", rekao je Mutko, prenela je agencija Itar-Tas.

Mutko je istakao da će konačna odluka biti doneta u oktobru na Izvršnom komitetu FIFA, čiji je član. On je dodao da bi kašnjenje s odlukom izazvalo probleme jer uskoro počinju građevinski radovi na nekoliko stadiona.

Delegacija FIFA će u sredu početi inspekciju, počevši sa stadionom kapaciteta 45.000 sedišta u gradu Saransku.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovoga leta utakmice su se igrale na 12 stadiona u 12 gradova, a mediji spekulišu da svetska kuća fudbala želi da smanji broj stadiona, kako bi se izbegla kašnjenja građevinskih radova, kao što je bio slučaj u Brazilu.

Ni FIFA ni ruski organizatori nisu saopštili koje stadione treba izbaciti, iako je Mutko nedavno izjavio da su stadioni u Kalinjingradu i Volgogradu najteži za rekonstrukciju.

Rusija je prvobitno kandidovala 16 stadiona u 13 gradova, ali je taj spisak skratila na 12 stadiona u 10 gradova.

Komentari / 0

Ostavite komentar