У Партизану буран састанак, Ђурић ћути!

У Партизану више него живо у канцеларијама клуба. Неформални састанак челних људи није донео ништа ново. Играчи чекају паре већ у среду.

Фудбал 19.08.2014 | 10:15
У Партизану буран састанак, Ђурић ћути!

Иако је понедељак дан када се у клубу одржава редовни састанак клупског секретаријата, иако је потпредседник црно-белих Ратомир Бабић прошле недеље предложио хитан сазив Управног одбора и промене на челу клуба, ништа се од тога није догодило.

Тресла се гора неколико дана, фудбалери су изазвали земљотрес, па цунами најављеним и једнодневним одржаним штрајком. Оно што се догодило је неформални састанак на којем су од поднева, па укупно сат времена у једној просторији били председник Драган Ђурић, потпредседник Ратомир Бабић, генерални секретар Дарко Грубор, некадашњи потпредседник Бранко Ружић и неочекивано, Расим Љајић, такође некадашњи други човек клуба.

Овој групи прикључио се на кратко и Душко Вујошевић, председник ЈСД Партизан који је у време састанка имао обавезе у кошаркашком клубу.

- Сада нисам расположен за било какве изјаве. Молим вас да се чујемо у петак, дан после утакмице са Нефчијем. Сада нам је најпотребнији мир - рекао је веома кратко за "Новости" председник Драган Ђурић.

Мира, иначе, у Партизану нема недељама. Још од дана када су играчи штрајковали у спортском центру Телеоптик, па и дан касније када су посетили клупске канцеларије и у разговору са генералним секретаром Грубором, потпредседником Бабићем и чланом управе Ружићем добили чврсту гаранцију да ће део заосталих зарада бити исплаћен у два дела, 20. августа, па 1. септембра.

То у преводу значи да је обећање било да се део априлске плате уплати играчима дан пре утакмице са Нефчијем. Међутим, неко се у клубу изгледа "залетео" пре неколико дана, па се сада панично ради на решавању проблема како обећање не би било претворено у "лудом радовање". Најтврђе крило преговарача из свлачионице Партизана, предвођено капитеном Илићем, Лукачом, Волковом, Станковићем, Дринчићем, Вулићевићем и Грбићем, тражи једноставну ствар. Бар на папиру... Исплату заосталих зарада. Фудбалерима, администрацији и осталим запосленима у клубу. Паре су обећане, али је питање да ли ће оне у среду увече или у четвртак ујутро бити са рачуна Партизана прослеђене на текуће рачуне укупно 174 запослена у Хумској 1.

Осим Драгана Ђурића, који се на неколико секунди јавио на телефон, скоро нико од осталих људи са данашњег састанка није био доступан. У рано поподне, на позив је одговорио и Душко Вујошевић, председник ЈСД Партизан.

- Ја овом састанку нисам присуствовао, али сам поздравио своје пријатеље из фудбалског клуба који воде изузетно тешку борбу ових дана. Видим да покушавају да реше горући проблем и надам се да ће успети у томе. С друге стране, морам да признам да део јавности, а ту рачунам и медије у Србији, не реагује добронамерно на нешто што већ није добро у Партизану, а људи у клубу траже начин да ствар реше на најбезболнији начин - каже Вујошевић.

Потпредседник Партизана Ратомир Бабић, као и генерални секретар Дарко Грубор, сложили су се прошле недеље да се клуб заситио актуелне управе, а и управа клуба, па да су неопходне хитне промене. Неки сигнал у том смеру очекивао се већ данас, пошто је постојао предлог дела руководства да се хитно сазове Скупштина клуба или Управни одбор који би и пре децембра, пре истека мандата, могао да изабере нове људе на највишим функцијама. Ипак, председнику Драгану Ђурићу, који се тек за викенд вратио са путавања из иностранства, изгледа да се и не жури баш толико. Сви некако чекају четвртак и гледају на терен. Изгледа да од исхода те утакмице зависи да ли ће "буре барута" у Хумској експлодирати, или ће Илић и друштво бити у улози ватрогасаца.

Све је спремно за четвртак и прву утакмицу баража за Лигу Европе између Партизана и Нефчија, али постоји "луда" теорија по којој се она можда неће ни играти. Наводно су играчи Партизана на прошлонедељно обећање управе да ће део новца бити уплаћен 20. августа дали своје чврсто обећање да се дан касније неће појавити на свом терену у мечу са Азербејџанцима уколико се не испоштује још једно од хиљаду обећања. Због тога је данашњи састанак, који је само по саставу личио на мини Управни одбор, био сазван како би се избегла брука над брукама у 68 година дугој историји клуба.


ФК Партизан је пустио у продају улазнице за утакмицу против Нефчија. Меч се игра у Хуској 1 у четвртак у 20:15, а цене карата су 400, 800 и 1.000 динара. Занимљиво је да јуче, током целог дана није било никакве гужве на благајнама код Партизанових тениских терена, па ће изгледа по старом обичају највећа навала на билетарнице бити у среду и на дан меча од којег зависи европска судбина црно-белих у овој сезони.

Коментари / 0

Оставите коментар