Прњавор: Учесник атентата у Сарајеву добија улицу

Град подно Љубића и Мотајице добиће ускоро спомен-плочу и улицу која ће носити име Цвјетка Поповића, рођеног Прњаворчанина и једног од осуђених учесника Сарајевског атентата, одлучили су одбоници овдашњег локалног парламента.

Република Српска 13.08.2014 | 09:15
Прњавор: Учесник атентата у Сарајеву добија улицу

“Намера нам је да, ако се поклопе и друге околности, већ на празник Преображење Господње, када наша општина обележава крсну славу, подигнемо спомен плочу са именом овог јунака. Спомен-плоча биће постављена на потпорном зиду на почетку нове улице која ће носити његово име, у готово самом центру града између Светосавске и Улице Вељка Миланковића”, рекао је Борко Лукановић, председник СО Прњавор.

На откривање спомен-плоче и отварање улице у Прњавор би требало да стигне и Поповићева кћерка Цвијета.

“Још у време свог предратног службовања у Сарајеву имао сам изузетну прилику да упознам Цвијету”, прича Љубо Југовић, познати прњаворски адвокат, један од иницијатора овог подухвата и директор овдашњег Грађанског демократског центра.

После више година живота у Канади, Цвијета је однедавно у Војковићима, Источном Сарајеву. Ганута је одлуком да једна од улица у очевом родном граду носи његово име.

Начелник општине, др Синиша Гатарић, истиче да је подизање овог спомен-обележја поготово значајно јер долази у време обележавања стогодишњице Сарајевског атентата, али и покушаја грубог кривотворења историје.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Жарко

13.08.2014 10:37

Поздрављам овај лијепи гест...

ОДГОВОРИТЕ