СДС не руши институције

Посланик Српске демократске странке у Парламентарној скупштини БиХ Александра Пандуревић изјавила је на данашњој конференцији за новинаре да након свих превара СНСД-а са којима је јавност Српске упозната, владајућа странка треба да прихвати ће их Савез за промјене смијенити на  демократски начин и да прихвате чињеницу да милион грађана Српске жели промјене.

Република Српска 13.08.2014 | 08:50
СДС не руши институције

"СНСД треба да схвати да власт на изборима полаже рачуне за оно што је радила и да милион грађана Републике Српске од СДС-а и Савеза за промјене очекује да донесемо промјене и да владамо у интересу грађана, да направимо Владу која ће служити грађанима Српске, а не Владу која ће бити сервис 25 породица из СНСД-а", наводи Пандуревићева.

Реагујући на изјаве Николе Шпрића и СНДС-а о сарадњи опозиције у Републици Српској са Удружењем грађана "Тузланска антикриминална организација", Пандуревића каже да је срамота што Шпирић и његова странка третирају грађане Српске као да су малоумни, те да је Српска демократска странка стварала институције Републике Српске и никада себи не би дозволила да их руши и никада сигурно зарад власти не би радила оно што је радио СНСД када је на тенковима НАТО-а јуришао на Палату предсједника Републике Српске.

"Они треба да знају да грађани Српске сасвим сигурно нису заборавили и да је госпођа Жељка Цвијановић радила и каријеру правила код странаца у вријеме када је СДС санкционисан и када су смјењивани наши фунционери да би Милорад Додик био доведен на власт.

Поздрављамо изјаву господина Шпрића и његово признање да се овдје не могу очекивати инвестиције док се не деси промјена политичког амбијента. Наравно да нико не жели да сарађује са корумпираним властима.", наводи Александра Пандуревић.

Додаје да је омаловажавајућа изјава господина Шпирића да је за тешку економску ситуацију крив рат који се десио прије 18 година, напомињући да СНСД од тих 18, Републиком Српском влада 12 година, или двије трећине послијератног периода.

"2006. смо иза себе оставили суфицит буџета, дуг Републике Српске је био 1,4 милијарде, нисмо имали средства од ПДВ-а и није продат Телеком. У међувремену, буџет РС је повећан за 72 одсто, а дуг прешао преко пет  милијарди КМ, те је повећан за 350 одсто. Потрошено је 1, 6 одсто од приватизације, али имамо и 9 500 више незапослених", напомиње посланик СДС-а у Парламентарној Скупштини БиХ и додаје да у овој земљи људи немају посла, остају без њега, а посао добијају само дјеца владајуће странке и то посао у јавним установама, те да је у Републици Српској очито добро само за 25 породица које долазе из СНСД-а.

"Питамо СНСД и господина Шпирића како то да им не ваља међународна заједница и самим тим и ЕУ, а да својој дјеци истовремено купују станове у ЕУ? Зар су за нас торови, а за њих Европска унија?!", пита се Пандуревић.

Нагласила је да је јасно се и господин Шпирић и СНСД плаше идуће године, јер знају да ће СДС сљедеће године донијети закон о испитивању поријекла имовине и да ће Шпирић морати одговорити како је стекао новац да купи станове у Бечу, Београду и Новом Саду.

Пандуревићева је подсјетила на преваре из СНСД.

"Прво је премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић преваром и злоупотребом овлашћења запослила свог сина у Електропренос, потом је и слагала како је и СДС у Сребреници подржао спајање борачких служби Републике Српске и Федерације, онда је злоупотребом овлашћења српски члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић запослио своју кћерку и министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, да би посљедња превара била пласирана јуче од стране Николе Шпирића, када је показао медијима значку Удружења грађана  Тузланска антикриминална организација и повезао је са опозицијом у  Републици Српској".

Коментаришући тврде СНСД-а да СДС "преко странаца жели да дође на власт  са којима ће организовати немире након избора", Пандуревићева одговара:

"Изјаве које долазе из СНСД-а говоре нам двије ствари. Прва је да они спремају изборну крађу, чему свједочи и то да се у РиТЕ Гацко врше запошљавања и да је свако онај ко се запосли дужан да донесе десет чланских картица СНСД-а и преда док дођу избори. Друга ствар коју нам СНСД поручује јесте да они када изгубе изборе неће их предати по сваку цијену, јер знају шта их чека. Дакле, спремају изборну крађу и нису очито спремни да на демократски начин предају изборе и ми апелујемо на њих да се кану ћорава посла и да се понашају у складу са изборним законом", закључује Пандуревићева.

БН ТВ

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

номад

12.08.2014 14:40

СДС је једина државотворна странка и она је старија од Републике Српске. СДС ће се вратити на чело државе ако Бог да у октобру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека буде

12.08.2014 14:51

Зена апсулутно прица са аргументима и смислено.Позитиван политицки лик тотално.Само настави тако,јос мало и нова и боља времена стизу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

12.08.2014 14:57

Александра, мораш анимирати оних 40% бирача што никад не излазе на изборе да овј пут обавезно то учине. И казне банду која им је уништила животе. Иначе ова "содома и гомора" коалиција остаје на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

12.08.2014 15:02

Зато је Додика прпа од протеста у Српској. Па зна цовјек да би га народ линцовао! А овако је најбоље поистовјетити се са ентитетом па је напад на њега напад и на ентитет. Сулуда логика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

12.08.2014 15:11

Свака цаст господјице Пандуревиц,све у лице и народним језиком,ниста не остаје не разасњено. П.С.Морају да донесу 20,а не 10 нових цланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

12.08.2014 16:37

Послије октобра се морају засукати рукави да се исправи све што су црвени уништили... Биће тешко али ту је најјача наша странка -СДС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

12.08.2014 16:45

Савез за промјене је могао цак и њу кандидовати за цлана Предсједниства БиХ, али брзи воз је просао. Ако је поново кандидудју за посланика у ПС БиХ у реду је добро да у Срајеву имамо људе који це на достојанствен нацин бранити ставове Републике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИТАР

12.08.2014 17:24

Морамо СНСД склонити да никад висе не могу бити близу власти, а добро засукати рукаве и исправити стете сто су нам нанијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црвена беретка

12.08.2014 18:41

Како ће СДС рушити институције РС када је те институције исти СДС правио. До побједе у Октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трново

12.08.2014 18:43

Сашка, само да ти је видјети фаце ових изгубљених чланове СНСД како тупаво скрећу погледе кад их човјек сретне! А до јуче су летјели на Бајиним крилима! Распадају се као лешине на овом августовском сунцу.Џаба им њихове чланске карте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

12.08.2014 19:31

Нема знацке коју Спириц није носао.Од петокраке па до данасњих дана...Њему је криво сто странци дају новац а он није у тој прици....стара комуњара,лоповцина какав се ријетко видја....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но

12.08.2014 19:45

Нема промјена, то је апсолутна заблуда, у питању је борба за власт! Долази СДС и ста, мијењају се гарнитуре и наставља се странацко запосљавање и томе слицно. Елем, мене избори неце видјети јер немамо способне и савјесне политицаре а они који вјерују да долази препород нека гласају, потписите цланске карте па мозда вам и буде стогод боље. Ако су то те промјене онда сам ја изван тога свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

12.08.2014 20:22

Милета цемо испоруцити Ердогану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сојиц

12.08.2014 21:22

ова нон стоп млати папирима као сојиц бојим се да су рацуни из неке кафане

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

12.08.2014 22:15

Само нам ПРОМЈЕНЕ могу помоци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

13.08.2014 05:55

око соколово...бице превисе тих 40% и тај милион

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

13.08.2014 07:05

Сдс-један једини прави и неуништиви!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

13.08.2014 08:10

Свака цаст за господју, само их тјерати до Фоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неснсд-овац

13.08.2014 15:43

Она као нешто наприча, све су то глупости. Баш безвезно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Метла

13.08.2014 17:23

Живио Милорад Додик, напријд СНСД до побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упитна

13.08.2014 19:20

Пандуревицко засто јавно не изадјес са информацијама колико мјесецно убјерес народног новца, ти и твој драги такодје и које све функције обављате..? Нисам ни Србин, ни СНСД али нам објасни како дрзис све те позиције кад си сизофреницарка која прави сцене по дому полиције у току семинара нпр. Помози себи, иди лијеци се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

упитна

13.08.2014 22:21

Упитна бас си упитна.Саска зиви у истој згради гдје и ја и скроз је обицна и нормална, за разлику о твог Косарца и Синисе Додика. Нема дзипове 200.000 као они, не долазе лимузине и возаци по њу. Зена се вози у неком скромном ауту, средјује цвијеце с нама испед зграде и није удата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миа

13.08.2014 23:39

СНСД нема адекватне одговоре, тј.уопште нема одговоре на питања шта је са економијом, привредом, зашто је назапосленост оволика ( не рачунм ту њихову дјецу), нема одговор ни на једно питање које долази од стране СДСа, немају рјешења за проблеме које су створили и све то је доказ да је њихово вријеме прошло. СДС има конкретна рјешења, зна на који начин да помогне народу, а и држави уопште.СНСД само покушава лажима и провокацијама да придобије народн, али им то не пролази. Доста их је било.

ОДГОВОРИТЕ