SDS ne ruši institucije

Poslanik Srpske demokratske stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH Aleksandra Pandurević izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare da nakon svih prevara SNSD-a sa kojima je javnost Srpske upoznata, vladajuća stranka treba da prihvati će ih Savez za promjene smijeniti na  demokratski način i da prihvate činjenicu da milion građana Srpske želi promjene.

Republika Srpska 13.08.2014 | 08:50
SDS ne ruši institucije

"SNSD treba da shvati da vlast na izborima polaže račune za ono što je radila i da milion građana Republike Srpske od SDS-a i Saveza za promjene očekuje da donesemo promjene i da vladamo u interesu građana, da napravimo Vladu koja će služiti građanima Srpske, a ne Vladu koja će biti servis 25 porodica iz SNSD-a", navodi Pandurevićeva.

Reagujući na izjave Nikole Šprića i SNDS-a o saradnji opozicije u Republici Srpskoj sa Udruženjem građana "Tuzlanska antikriminalna organizacija", Pandurevića kaže da je sramota što Špirić i njegova stranka tretiraju građane Srpske kao da su maloumni, te da je Srpska demokratska stranka stvarala institucije Republike Srpske i nikada sebi ne bi dozvolila da ih ruši i nikada sigurno zarad vlasti ne bi radila ono što je radio SNSD kada je na tenkovima NATO-a jurišao na Palatu predsjednika Republike Srpske.

"Oni treba da znaju da građani Srpske sasvim sigurno nisu zaboravili i da je gospođa Željka Cvijanović radila i karijeru pravila kod stranaca u vrijeme kada je SDS sankcionisan i kada su smjenjivani naši funcioneri da bi Milorad Dodik bio doveden na vlast.

Pozdravljamo izjavu gospodina Šprića i njegovo priznanje da se ovdje ne mogu očekivati investicije dok se ne desi promjena političkog ambijenta. Naravno da niko ne želi da sarađuje sa korumpiranim vlastima.", navodi Aleksandra Pandurević.

Dodaje da je omalovažavajuća izjava gospodina Špirića da je za tešku ekonomsku situaciju kriv rat koji se desio prije 18 godina, napominjući da SNSD od tih 18, Republikom Srpskom vlada 12 godina, ili dvije trećine poslijeratnog perioda.

"2006. smo iza sebe ostavili suficit budžeta, dug Republike Srpske je bio 1,4 milijarde, nismo imali sredstva od PDV-a i nije prodat Telekom. U međuvremenu, budžet RS je povećan za 72 odsto, a dug prešao preko pet  milijardi KM, te je povećan za 350 odsto. Potrošeno je 1, 6 odsto od privatizacije, ali imamo i 9 500 više nezaposlenih", napominje poslanik SDS-a u Parlamentarnoj Skupštini BiH i dodaje da u ovoj zemlji ljudi nemaju posla, ostaju bez njega, a posao dobijaju samo djeca vladajuće stranke i to posao u javnim ustanovama, te da je u Republici Srpskoj očito dobro samo za 25 porodica koje dolaze iz SNSD-a.

"Pitamo SNSD i gospodina Špirića kako to da im ne valja međunarodna zajednica i samim tim i EU, a da svojoj djeci istovremeno kupuju stanove u EU? Zar su za nas torovi, a za njih Evropska unija?!", pita se Pandurević.

Naglasila je da je jasno se i gospodin Špirić i SNSD plaše iduće godine, jer znaju da će SDS sljedeće godine donijeti zakon o ispitivanju porijekla imovine i da će Špirić morati odgovoriti kako je stekao novac da kupi stanove u Beču, Beogradu i Novom Sadu.

Pandurevićeva je podsjetila na prevare iz SNSD.

"Prvo je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović prevarom i zloupotrebom ovlašćenja zaposlila svog sina u Elektroprenos, potom je i slagala kako je i SDS u Srebrenici podržao spajanje boračkih službi Republike Srpske i Federacije, onda je zloupotrebom ovlašćenja srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović zaposlio svoju kćerku i ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, da bi posljednja prevara bila plasirana juče od strane Nikole Špirića, kada je pokazao medijima značku Udruženja građana  Tuzlanska antikriminalna organizacija i povezao je sa opozicijom u  Republici Srpskoj".

Komentarišući tvrde SNSD-a da SDS "preko stranaca želi da dođe na vlast  sa kojima će organizovati nemire nakon izbora", Pandurevićeva odgovara:

"Izjave koje dolaze iz SNSD-a govore nam dvije stvari. Prva je da oni spremaju izbornu krađu, čemu svjedoči i to da se u RiTE Gacko vrše zapošljavanja i da je svako onaj ko se zaposli dužan da donese deset članskih kartica SNSD-a i preda dok dođu izbori. Druga stvar koju nam SNSD poručuje jeste da oni kada izgube izbore neće ih predati po svaku cijenu, jer znaju šta ih čeka. Dakle, spremaju izbornu krađu i nisu očito spremni da na demokratski način predaju izbore i mi apelujemo na njih da se kanu ćorava posla i da se ponašaju u skladu sa izbornim zakonom", zaključuje Pandurevićeva.

BN TV

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

nomad

12.08.2014 14:40

SDS je jedina državotvorna stranka i ona je starija od Republike Srpske. SDS će se vratiti na čelo države ako Bog da u oktobru.

ODGOVORITE
Name

neka bude

12.08.2014 14:51

Zena apsulutno prica sa argumentima i smisleno.Pozitivan politicki lik totalno.Samo nastavi tako,jos malo i nova i bolja vremena stizu.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

12.08.2014 14:57

Aleksandra, moraš animirati onih 40% birača što nikad ne izlaze na izbore da ovj put obavezno to učine. I kazne bandu koja im je uništila živote. Inače ova "sodoma i gomora" koalicija ostaje na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Max

12.08.2014 15:02

Zato je Dodika prpa od protesta u Srpskoj. Pa zna covjek da bi ga narod lincovao! A ovako je najbolje poistovjetiti se sa entitetom pa je napad na njega napad i na entitet. Suluda logika!

ODGOVORITE
Name

gacko

12.08.2014 15:11

Svaka cast gospodjice Pandurevic,sve u lice i narodnim jezikom,nista ne ostaje ne razasnjeno. P.S.Moraju da donesu 20,a ne 10 novih clanova.

ODGOVORITE
Name

velibor d.

12.08.2014 16:37

Poslije oktobra se moraju zasukati rukavi da se ispravi sve što su crveni uništili... Biće teško ali tu je najjača naša stranka -SDS!

ODGOVORITE
Name

milorad

12.08.2014 16:45

Savez za promjene je mogao cak i nju kandidovati za clana Predsjednistva BiH, ali brzi voz je prosao. Ako je ponovo kandidudju za poslanika u PS BiH u redu je dobro da u Srajevu imamo ljude koji ce na dostojanstven nacin braniti stavove Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

MITAR

12.08.2014 17:24

Moramo SNSD skloniti da nikad vise ne mogu biti blizu vlasti, a dobro zasukati rukave i ispraviti stete sto su nam nanijeli.

ODGOVORITE
Name

crvena beretka

12.08.2014 18:41

Kako će SDS rušiti institucije RS kada je te institucije isti SDS pravio. Do pobjede u Oktobru!

ODGOVORITE
Name

Trnovo

12.08.2014 18:43

Saška, samo da ti je vidjeti face ovih izgubljenih članove SNSD kako tupavo skreću poglede kad ih čovjek sretne! A do juče su letjeli na Bajinim krilima! Raspadaju se kao lešine na ovom avgustovskom suncu.Džaba im njihove članske karte!

ODGOVORITE
Name

Mi sami

12.08.2014 19:31

Nema znacke koju Spiric nije nosao.Od petokrake pa do danasnjih dana...Njemu je krivo sto stranci daju novac a on nije u toj prici....stara komunjara,lopovcina kakav se rijetko vidja....

ODGOVORITE
Name

No

12.08.2014 19:45

Nema promjena, to je apsolutna zabluda, u pitanju je borba za vlast! Dolazi SDS i sta, mijenjaju se garniture i nastavlja se stranacko zaposljavanje i tome slicno. Elem, mene izbori nece vidjeti jer nemamo sposobne i savjesne politicare a oni koji vjeruju da dolazi preporod neka glasaju, potpisite clanske karte pa mozda vam i bude stogod bolje. Ako su to te promjene onda sam ja izvan toga svega.

ODGOVORITE
Name

srbin

12.08.2014 20:22

Mileta cemo isporuciti Erdoganu.

ODGOVORITE
Name

sojic

12.08.2014 21:22

ova non stop mlati papirima kao sojic bojim se da su racuni iz neke kafane

ODGOVORITE
Name

srbin-rs

12.08.2014 22:15

Samo nam PROMJENE mogu pomoci!

ODGOVORITE
Name

jovica

13.08.2014 05:55

oko sokolovo...bice previse tih 40% i taj milion

ODGOVORITE
Name

p

13.08.2014 07:05

Sds-jedan jedini pravi i neuništivi!!!!!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Dimitrije

13.08.2014 08:10

Svaka cast za gospodju, samo ih tjerati do Foce.

ODGOVORITE
Name

nesnsd-ovac

13.08.2014 15:43

Ona kao nešto napriča, sve su to gluposti. Baš bezvezno

ODGOVORITE
Name

Metla

13.08.2014 17:23

Živio Milorad Dodik, naprijd SNSD do pobjede

ODGOVORITE
Name

Upitna

13.08.2014 19:20

Pandurevicko zasto javno ne izadjes sa informacijama koliko mjesecno ubjeres narodnog novca, ti i tvoj dragi takodje i koje sve funkcije obavljate..? Nisam ni Srbin, ni SNSD ali nam objasni kako drzis sve te pozicije kad si sizofrenicarka koja pravi scene po domu policije u toku seminara npr. Pomozi sebi, idi lijeci se.

ODGOVORITE
Name

upitna

13.08.2014 22:21

Upitna bas si upitna.Saska zivi u istoj zgradi gdje i ja i skroz je obicna i normalna, za razliku o tvog Kosarca i Sinise Dodika. Nema dzipove 200.000 kao oni, ne dolaze limuzine i vozaci po nju. Zena se vozi u nekom skromnom autu, sredjuje cvijece s nama isped zgrade i nije udata.

ODGOVORITE
Name

Mia

13.08.2014 23:39

SNSD nema adekvatne odgovore, tj.uopšte nema odgovore na pitanja šta je sa ekonomijom, privredom, zašto je nazaposlenost ovolika ( ne računm tu njihovu djecu), nema odgovor ni na jedno pitanje koje dolazi od strane SDSa, nemaju rješenja za probleme koje su stvorili i sve to je dokaz da je njihovo vrijeme prošlo. SDS ima konkretna rješenja, zna na koji način da pomogne narodu, a i državi uopšte.SNSD samo pokušava lažima i provokacijama da pridobije narodn, ali im to ne prolazi. Dosta ih je bilo.

ODGOVORITE