Богдан срушио Хрвате у Поу!

Кошаркаши Србије победили су Хрватску са 84:83 после продужетка у другом мечу на припремном турниру за Мундобаскет у француском Поу.

Кошарка 09.08.2014 | 18:50
Богдан срушио Хрвате у Поу!

Србија је до троијумфа дошла тројком Богдана Богдановића пет секунди пре краја, али најзаслужнији за тријумф био је Марко Симоновић.

Капитен Црвене звезде је тројком у самом финишу регуларног дела изборио продужетак и био је убедљиво најбољи појединац сусрета са 24 поена (тројке 5-6).

Србија је добро почела дуел, имала је у првом полувремену и девет поена предности, али су се Хрвати вратили у наставку. Наш тим у недељу од 20.30х игра последњи меч на овом турниру против домаћина Француске.

Селектор Ђорђевић одлучио је да меч почне са петорком Марковић, Богдановић, Бјелица, Митровић, Радуљица.

Наш тим је добро кренуо. Богдановић је разигравао, Митровић и Радуљица су погодили за стартних 4-0, а у првим минуту два фаула зарадио је Дарио Шарић.

На другој страни је са четири поена Хрвате вратио Бојан Богдановић, а Хрвати су већ после четири минута изашли из бонуса.

Предност нашем тиму вратили су Бјелица, Богдановић и Шимац, па је после шест минута на семафору стајало 9:5. У финишу прве деонице прву тројку на утакмици убацио је Васа Мицић, а Србија је задржала предност иако је Ђорђевић променио комплетну прву петорку – 16:9 после 10 минута.

Чувала је Србија предност и почетком друге деонице пре свега добром одбраном, а након тројке и двојке Симоновића у 15. минуту било је 26:17.

Ђорђевић је међутим након пет везаних поена и изнуђеног фаула у нападу извео Симоновића, а Хрвати су успели да ухвате прикључак – 28:23.

Ипак, Србија је одбила налет ривала. Поени Бјелице са бацања и тројка Марковића донели су поново +9 два минута пред полувреме – 34:25. Хрвати су до полувремена смањили на 34:29 поенима Симона и Шарића.

Почетак другог дела припао је Бојану Богдановићу који је преко свог презимењака убацио две тројке, а након тројке Хезоње Хрвати су повели – 38:36 у 23. минуту.

Србија се вратила поенима Бјелице и тројкама Јовића и Симоновића, али на другој страни су веома расположени били Богдановић и Хезоња – 45:45 у 27. минуту.

Марко Симоновић је бриљирао на оба краја паркета у трећој четвртини, али није имао довољно добру подршку, па је Србија после 30 минута имала само поен вишка – 52:51.

Последња четвртина била је прилично изједначена. Наш тим имао је доста проблема у нападу, па су Хрвати пет минута пре краја дошли до највећих +5 после тројке Рудежа – 60:55.

Радуљица је поентирао уз фаул, али Рудеж је убацио још две тројке – 68:60 три минута пре краја. Ипак, Србија је везала седам поена, а тројком Бјелице 93 секунде пре краја при+шла је на само поен заостатка – 68:67.

Уследили су поени уз фаул маестралног Симоновића (70:68), али Лафајет је на другој страни погодио тројку 30 секунди пре краја. Наш тим није искористио следећи напад, па је Лафајет са пенала донео Хрватима +3 19 секунди пре краја.

Лопту је примио Симоновић и из изузетно тешке позиције погодио је тројку о таблу за продужетак – 73:73.

Изједначено је било и у додатних пет минута. Богдан Богдановић је напокон погодио тројку за 78:77, али Хрвати су узвратили са пет везаних поена за 82:78.

Уследио је неуспешан напад Богдановића, али Србија се одбранила, а фантастични Симоновић је погодио и своју пету тројку – 82:81. Симон је промашио једно слободно бацање, а Богдан Богдановић је из невероватно тешке позиције погодио тројку – 84:83 пет секунди пре краја.

Тај резултат остао је и на крају пошто је Симоновић одиграо добру одбрану на Богдановићу који је промашио.

Коментари / 0

Оставите коментар