Bogdan srušio Hrvate u Pou!

Košarkaši Srbije pobedili su Hrvatsku sa 84:83 posle produžetka u drugom meču na pripremnom turniru za Mundobasket u francuskom Pou.

Košarka 09.08.2014 | 18:50
Bogdan srušio Hrvate u Pou!

Srbija je do troijumfa došla trojkom Bogdana Bogdanovića pet sekundi pre kraja, ali najzaslužniji za trijumf bio je Marko Simonović.

Kapiten Crvene zvezde je trojkom u samom finišu regularnog dela izborio produžetak i bio je ubedljivo najbolji pojedinac susreta sa 24 poena (trojke 5-6).

Srbija je dobro počela duel, imala je u prvom poluvremenu i devet poena prednosti, ali su se Hrvati vratili u nastavku. Naš tim u nedelju od 20.30h igra poslednji meč na ovom turniru protiv domaćina Francuske.

Selektor Đorđević odlučio je da meč počne sa petorkom Marković, Bogdanović, Bjelica, Mitrović, Raduljica.

Naš tim je dobro krenuo. Bogdanović je razigravao, Mitrović i Raduljica su pogodili za startnih 4-0, a u prvim minutu dva faula zaradio je Dario Šarić.

Na drugoj strani je sa četiri poena Hrvate vratio Bojan Bogdanović, a Hrvati su već posle četiri minuta izašli iz bonusa.

Prednost našem timu vratili su Bjelica, Bogdanović i Šimac, pa je posle šest minuta na semaforu stajalo 9:5. U finišu prve deonice prvu trojku na utakmici ubacio je Vasa Micić, a Srbija je zadržala prednost iako je Đorđević promenio kompletnu prvu petorku – 16:9 posle 10 minuta.

Čuvala je Srbija prednost i početkom druge deonice pre svega dobrom odbranom, a nakon trojke i dvojke Simonovića u 15. minutu bilo je 26:17.

Đorđević je međutim nakon pet vezanih poena i iznuđenog faula u napadu izveo Simonovića, a Hrvati su uspeli da uhvate priključak – 28:23.

Ipak, Srbija je odbila nalet rivala. Poeni Bjelice sa bacanja i trojka Markovića doneli su ponovo +9 dva minuta pred poluvreme – 34:25. Hrvati su do poluvremena smanjili na 34:29 poenima Simona i Šarića.

Početak drugog dela pripao je Bojanu Bogdanoviću koji je preko svog prezimenjaka ubacio dve trojke, a nakon trojke Hezonje Hrvati su poveli – 38:36 u 23. minutu.

Srbija se vratila poenima Bjelice i trojkama Jovića i Simonovića, ali na drugoj strani su veoma raspoloženi bili Bogdanović i Hezonja – 45:45 u 27. minutu.

Marko Simonović je briljirao na oba kraja parketa u trećoj četvrtini, ali nije imao dovoljno dobru podršku, pa je Srbija posle 30 minuta imala samo poen viška – 52:51.

Poslednja četvrtina bila je prilično izjednačena. Naš tim imao je dosta problema u napadu, pa su Hrvati pet minuta pre kraja došli do najvećih +5 posle trojke Rudeža – 60:55.

Raduljica je poentirao uz faul, ali Rudež je ubacio još dve trojke – 68:60 tri minuta pre kraja. Ipak, Srbija je vezala sedam poena, a trojkom Bjelice 93 sekunde pre kraja pri+šla je na samo poen zaostatka – 68:67.

Usledili su poeni uz faul maestralnog Simonovića (70:68), ali Lafajet je na drugoj strani pogodio trojku 30 sekundi pre kraja. Naš tim nije iskoristio sledeći napad, pa je Lafajet sa penala doneo Hrvatima +3 19 sekundi pre kraja.

Loptu je primio Simonović i iz izuzetno teške pozicije pogodio je trojku o tablu za produžetak – 73:73.

Izjednačeno je bilo i u dodatnih pet minuta. Bogdan Bogdanović je napokon pogodio trojku za 78:77, ali Hrvati su uzvratili sa pet vezanih poena za 82:78.

Usledio je neuspešan napad Bogdanovića, ali Srbija se odbranila, a fantastični Simonović je pogodio i svoju petu trojku – 82:81. Simon je promašio jedno slobodno bacanje, a Bogdan Bogdanović je iz neverovatno teške pozicije pogodio trojku – 84:83 pet sekundi pre kraja.

Taj rezultat ostao je i na kraju pošto je Simonović odigrao dobru odbranu na Bogdanoviću koji je promašio.

Komentari / 0

Ostavite komentar