Звезда побједила Партизан око Дангубића!

Као ретко када у последњих неколико сезона, црвено-бели победили су Партизан у јурнајви за младим талентованим играчем.

Кошарка 31.07.2014 | 09:45
Звезда побједила Партизан око Дангубића!

Немања Дангубић (21, 201), ако не буде неочекиваних обрта у последњи час, постаће у току дана нови члан КК Црвена звезда Телеком.
Када уговор о сарадњи буде потписан, биће то и званично ретка победа црвен-белих над вечитим ривалом Партизаном у трци за неког веома талентованог младог играча из Србије, у чему се и може видети утицај и тежина коју носи (не)учешће у Евролиги.

Крилни кошаркаш Мега Визуре био је на листи жеља и Црвене звезде и Партизана, о чему је недавно у интервјуу за "Новости" говорио и Душко Вујошевић, али је овај дерби добио црвено-бели тим.

Дангубић, којег је ове сезоне са 54. позиције у другом кругу драфта изабрала Филаделфија, па проследила Сан Антонију, од 2012. године наступа за Мегу, у коју је дошао као изданак кошаркашке школе Хемофарма. Био је МВП "адидас" кампа у Тревизу прошле сезоне, што га је између осталог сврстало у круг кандидата за наступ на Мундобаскету у Шпанији, али је морао да се повуче са припрема репрезентације селектора Александра Ђорђевића због проблема са коленом.

Пре Дангубића, једини представник Србије наредне сезоне у Евролиги довео је Николу Калинића из Радничког, па је тако уз свог "клинца" Луку Митровића, и младе репрезентативце Марка Тејића и Николу Ребића, на Малом Калемегдану окупљена група младих играча у којој је будућност репрезентације Србије.

Наредни потези црвено-белих биће ангажовање плејмејкера и центра, јер су клуб напустили Демаркус Нелсон и Рашко Катић.

Коментари / 0

Оставите коментар