Zvezda pobjedila Partizan oko Dangubića!

Kao retko kada u poslednjih nekoliko sezona, crveno-beli pobedili su Partizan u jurnajvi za mladim talentovanim igračem.

Košarka 31.07.2014 | 09:45
Zvezda pobjedila Partizan oko Dangubića!

Nemanja Dangubić (21, 201), ako ne bude neočekivanih obrta u poslednji čas, postaće u toku dana novi član KK Crvena zvezda Telekom.
Kada ugovor o saradnji bude potpisan, biće to i zvanično retka pobeda crven-belih nad večitim rivalom Partizanom u trci za nekog veoma talentovanog mladog igrača iz Srbije, u čemu se i može videti uticaj i težina koju nosi (ne)učešće u Evroligi.

Krilni košarkaš Mega Vizure bio je na listi želja i Crvene zvezde i Partizana, o čemu je nedavno u intervjuu za "Novosti" govorio i Duško Vujošević, ali je ovaj derbi dobio crveno-beli tim.

Dangubić, kojeg je ove sezone sa 54. pozicije u drugom krugu drafta izabrala Filadelfija, pa prosledila San Antoniju, od 2012. godine nastupa za Megu, u koju je došao kao izdanak košarkaške škole Hemofarma. Bio je MVP "adidas" kampa u Trevizu prošle sezone, što ga je između ostalog svrstalo u krug kandidata za nastup na Mundobasketu u Španiji, ali je morao da se povuče sa priprema reprezentacije selektora Aleksandra Đorđevića zbog problema sa kolenom.

Pre Dangubića, jedini predstavnik Srbije naredne sezone u Evroligi doveo je Nikolu Kalinića iz Radničkog, pa je tako uz svog "klinca" Luku Mitrovića, i mlade reprezentativce Marka Tejića i Nikolu Rebića, na Malom Kalemegdanu okupljena grupa mladih igrača u kojoj je budućnost reprezentacije Srbije.

Naredni potezi crveno-belih biće angažovanje plejmejkera i centra, jer su klub napustili Demarkus Nelson i Raško Katić.

Komentari / 0

Ostavite komentar