Незадовољни извјештајем Вилијамсона

Удружење несталих на Косову и Метохији изразило је незадовољство извјештајем који је представио главни тужилац Клинт Вилијамсон, наводећи да је очекивало јасну потврду трговине органима отетих Срба и оптужнице против представника власти самопроглашеног Косова због командне одговорности.

Србија 29.07.2014 | 14:53
Незадовољни извјештајем Вилијамсона

Породице несталих наводе да су предале истражиоцима доказе и да је "немогуће" да истражни тим Вилијамсона није успио да прецизира да је било трговине органима, преносе београдски медији.

У Удружењу истичу да је на листи несталих 530 косовских Срба, чији се остаци не налазе ни на Косову, ни у Албанији и наводе да правда за почињене злочине над Србима на Косову неће бити задовољена, ако не буду осуђени челници косовске владе и против њих не буде подигнута оптужница на основу командне одговорности.У Удружењу се надају да ће на оптуженичку клупу на првом месту доћи Хашим Тачи и да ће се судити по командној одговорности за злочине над Србима.

Изражавајући жељу да се што прије формира специјални суд, породице несталих Срба истичу да за протеклих 15 година није процесуиран ниједан случај против Албанаца због злочина над Србима и да испада да су "Срби сами себе киднаповали, сами себи вадили органе, саме себе убијали".

Вилијамсон је данас у Бриселу рекао да није нађено довољно доказа да су киднапованим лицима на Косову 1999. године насилно вађени органи, али да постоје докази о умијешаности врха ОВК у злочине над Србима на Косову.

Коментари / 0

Оставите коментар