Nezadovoljni izvještajem Vilijamsona

Udruženje nestalih na Kosovu i Metohiji izrazilo je nezadovoljstvo izvještajem koji je predstavio glavni tužilac Klint Vilijamson, navodeći da je očekivalo jasnu potvrdu trgovine organima otetih Srba i optužnice protiv predstavnika vlasti samoproglašenog Kosova zbog komandne odgovornosti.

Srbija 29.07.2014 | 14:53
Nezadovoljni izvještajem Vilijamsona

Porodice nestalih navode da su predale istražiocima dokaze i da je "nemoguće" da istražni tim Vilijamsona nije uspio da precizira da je bilo trgovine organima, prenose beogradski mediji.

U Udruženju ističu da je na listi nestalih 530 kosovskih Srba, čiji se ostaci ne nalaze ni na Kosovu, ni u Albaniji i navode da pravda za počinjene zločine nad Srbima na Kosovu neće biti zadovoljena, ako ne budu osuđeni čelnici kosovske vlade i protiv njih ne bude podignuta optužnica na osnovu komandne odgovornosti.U Udruženju se nadaju da će na optuženičku klupu na prvom mestu doći Hašim Tači i da će se suditi po komandnoj odgovornosti za zločine nad Srbima.

Izražavajući želju da se što prije formira specijalni sud, porodice nestalih Srba ističu da za proteklih 15 godina nije procesuiran nijedan slučaj protiv Albanaca zbog zločina nad Srbima i da ispada da su "Srbi sami sebe kidnapovali, sami sebi vadili organe, same sebe ubijali".

Vilijamson je danas u Briselu rekao da nije nađeno dovoljno dokaza da su kidnapovanim licima na Kosovu 1999. godine nasilno vađeni organi, ali da postoje dokazi o umiješanosti vrha OVK u zločine nad Srbima na Kosovu.

Komentari / 0

Ostavite komentar