Нема закона о раду по узору на регион

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић рекао је да Српска неће доносити закон о раду по узору на земље региона, него да жели донијети закон који ће бити хуман према радницима, али и подстаћи даљи економски раст и развој Републике.

Република Српска 27.07.2014 | 13:57
Нема закона о раду по узору на регион

"То не можемо учинити само једним законом о раду, то можемо учинити сетом других закона, од којих смо неке већ донијели, а дуге ћемо тек доносити", навео је Ђокић.

Ђокић је новинарима у Бањалуци рекао да по питању закона о раду треба тежити што ширем консензусу и дијалогу између кључних актера - Владе Српске, Уније удружења послодаваца и синдиката.

Он није желио коментарисати законе о раду донесене у Србији и Хрватској, истичући да Српска треба да донесе закон у дијалогу са кључним партнерима, а да би свака преурањена прича о конретним рјешењима могла изазвати негативне реакције.

Ђокић, који је и предсједник Социјалистичке партије, рекао је да ће ова странка током наредне седмице представити носиоце кандидатских листа за предстојеће изборе у БиХ.

"Међу онима који су кандидати је јако много нових лица, младих чланова и оних који су се тек сада опредијелили да подрже идеју Социјалистичке партије, која ће на овим изборима, потпуно сам увјерен у то, добити далеко снажнију подршку него до сада", истакао је Ђокић.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ја Рале

27.07.2014 12:11

Ти Дјоко Дјокицу ти си највеци ЛАЗОВ И МАНИПУЛАТОР.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган П.

27.07.2014 12:53

Нека свака глава упамти за свагда да смо сити празних прича,бајки и свих лажних обећања. Нема боље економије,нема нових радних мјеста,нема већих плата...Вријеме је за промјене,потребни су нови људи и нове идеје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ми сами

27.07.2014 13:10

А јој види овог лопова.Ста ти млатис празну сламу,склањај се да те не гледамо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

севе

27.07.2014 13:41

Не говори истину да би био министар опет. Мораце, као у регíону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сссс

27.07.2014 13:44

Мису један, реци да нећете донијети такав закон јер су избори у октобру. И мајке ти, министре, који рад ти презентујес и покушаваш да мазес оци народу...постали смо класично потрошачко друштво, као да у кућу ниста не уносис већ само дижеш кредите или чекаш милостињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

27.07.2014 18:52

Ста је до сада код дјокица било хумано. Лазовцине теског, бозе драги. Упамтите, када он казе да це несто бити добро,надајте се најгорем.

ОДГОВОРИТЕ