Nema zakona o radu po uzoru na region

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić rekao je da Srpska neće donositi zakon o radu po uzoru na zemlje regiona, nego da želi donijeti zakon koji će biti human prema radnicima, ali i podstaći dalji ekonomski rast i razvoj Republike.

Republika Srpska 27.07.2014 | 13:57
Nema zakona o radu po uzoru na region

"To ne možemo učiniti samo jednim zakonom o radu, to možemo učiniti setom drugih zakona, od kojih smo neke već donijeli, a duge ćemo tek donositi", naveo je Đokić.

Đokić je novinarima u Banjaluci rekao da po pitanju zakona o radu treba težiti što širem konsenzusu i dijalogu između ključnih aktera - Vlade Srpske, Unije udruženja poslodavaca i sindikata.

On nije želio komentarisati zakone o radu donesene u Srbiji i Hrvatskoj, ističući da Srpska treba da donese zakon u dijalogu sa ključnim partnerima, a da bi svaka preuranjena priča o konretnim rješenjima mogla izazvati negativne reakcije.

Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije, rekao je da će ova stranka tokom naredne sedmice predstaviti nosioce kandidatskih lista za predstojeće izbore u BiH.

"Među onima koji su kandidati je jako mnogo novih lica, mladih članova i onih koji su se tek sada opredijelili da podrže ideju Socijalističke partije, koja će na ovim izborima, potpuno sam uvjeren u to, dobiti daleko snažniju podršku nego do sada", istakao je Đokić.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ja Rale

27.07.2014 12:11

Ti Djoko Djokicu ti si najveci LAZOV I MANIPULATOR.....

ODGOVORITE
Name

Dragan P.

27.07.2014 12:53

Neka svaka glava upamti za svagda da smo siti praznih priča,bajki i svih lažnih obećanja. Nema bolje ekonomije,nema novih radnih mjesta,nema većih plata...Vrijeme je za promjene,potrebni su novi ljudi i nove ideje!

ODGOVORITE
Name

mi sami

27.07.2014 13:10

A joj vidi ovog lopova.Sta ti mlatis praznu slamu,sklanjaj se da te ne gledamo...

ODGOVORITE
Name

seve

27.07.2014 13:41

Ne govori istinu da bi bio ministar opet. Morace, kao u regíonu.

ODGOVORITE
Name

ssss

27.07.2014 13:44

Misu jedan, reci da nećete donijeti takav zakon jer su izbori u oktobru. I majke ti, ministre, koji rad ti prezentujes i pokušavaš da mazes oci narodu...postali smo klasično potrošačko društvo, kao da u kuću nista ne unosis već samo dižeš kredite ili čekaš milostinju.

ODGOVORITE
Name

pero

27.07.2014 18:52

Sta je do sada kod djokica bilo humano. Lazovcine teskog, boze dragi. Upamtite, kada on kaze da ce nesto biti dobro,nadajte se najgorem.

ODGOVORITE