Јапан помаже обнову поплављених подручја

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић на састанку, у коме је посебна пажња посвећена резултатима донаторске конференције у Бриселу, упознао је амбасадора Јапана у БиХ Хидеа Јамазакија о закључцима са сједница Предсједништва којима се инсистира на ефикасности и транспарентности процеса прикупљања и дистрибуције финансијске помоћи.

Босна и Херцеговина 24.07.2014 | 17:56
Јапан помаже обнову поплављених подручја

Изетбеговић је изразио очекивање да ће институције у БиХ бити на висини задатка и одговорити овим захтјевима, те захвалио Влади Јапана за подршку БиХ, а посебно за помоћ током катастрофалних поплава, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Јамазаки је поновио став Владе Јапана да одобрена финансијска помоћ не буде директно пласирана буџетима у БиХ.

Он је објаснио да ће одобрена финансијска помоћ Владе Јапана бити реализована финансирањем пројеката санације поплављених подручја, као и пројеката набавке опреме за превенцију и одбрану од поплава у сарадњи са Савјетом министара БиХ.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Стојан

24.07.2014 16:02

Ја се не бринем превисе око помоци јер Предсједник Додик је најавио да ускоро стизу стотине милиона руске помоци (тацније повољног кредита). Док је Додика бице и Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

24.07.2014 16:03

Јапанац не дај им паре све ће покрасти.Правите сами будите паметни. Горе власти свет није видио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАТА И КАФЕДЗИЦ

24.07.2014 19:15

Више смо ми дали за нелегално вађење сљунка. Директор Вода Српске Андјелић и министар Стево Мирјанић - очекујте нови потоп јер ми и данас крадемо шљунак из ријеке Босне и неплаћамо накнаду а ова двојица су узели више него Јапанци што могу замислити да помогну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЦЦЦ

25.07.2014 07:16

Лијепо насе Сарајево.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ацо

25.07.2014 15:03

Тако и код нас на Дрини, на Зворницком језеру. Цовјек вади сљунак и пјесак вец 10 година бродовима. Дневно зарадјује најмање 2000 КМ, сваки дан то му цисто остане и нико га не дира годинама, нити има регистровану фирму нити пријављене раднике, а има десетак радника. Када додје инспекција он им мало стави у дзеп и ајмо даље, колико је таквих у овој дрзави!???

ОДГОВОРИТЕ