Japan pomaže obnovu poplavljenih područja

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na sastanku, u kome je posebna pažnja posvećena rezultatima donatorske konferencije u Briselu, upoznao je ambasadora Japana u BiH Hidea Jamazakija o zaključcima sa sjednica Predsjedništva kojima se insistira na efikasnosti i transparentnosti procesa prikupljanja i distribucije finansijske pomoći.

Bosna i Hercegovina 24.07.2014 | 17:56
Japan pomaže obnovu poplavljenih područja

Izetbegović je izrazio očekivanje da će institucije u BiH biti na visini zadatka i odgovoriti ovim zahtjevima, te zahvalio Vladi Japana za podršku BiH, a posebno za pomoć tokom katastrofalnih poplava, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Jamazaki je ponovio stav Vlade Japana da odobrena finansijska pomoć ne bude direktno plasirana budžetima u BiH.

On je objasnio da će odobrena finansijska pomoć Vlade Japana biti realizovana finansiranjem projekata sanacije poplavljenih područja, kao i projekata nabavke opreme za prevenciju i odbranu od poplava u saradnji sa Savjetom ministara BiH.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Stojan

24.07.2014 16:02

Ja se ne brinem previse oko pomoci jer Predsjednik Dodik je najavio da uskoro stizu stotine miliona ruske pomoci (tacnije povoljnog kredita). Dok je Dodika bice i Srpske!!!

ODGOVORITE
Name

Ја

24.07.2014 16:03

Јапанац не дај им паре све ће покрасти.Правите сами будите паметни. Горе власти свет није видио.

ODGOVORITE
Name

JATA I KAFEDZIC

24.07.2014 19:15

Više smo mi dali za nelegalno vađenje sljunka. Direktor Voda Srpske Andjelić i ministar Stevo Mirjanić - očekujte novi potop jer mi i danas krademo šljunak iz rijeke Bosne i neplaćamo naknadu a ova dvojica su uzeli više nego Japanci što mogu zamisliti da pomognu.

ODGOVORITE
Name

CCCC

25.07.2014 07:16

Lijepo nase Sarajevo.....

ODGOVORITE
Name

aco

25.07.2014 15:03

Tako i kod nas na Drini, na Zvornickom jezeru. Covjek vadi sljunak i pjesak vec 10 godina brodovima. Dnevno zaradjuje najmanje 2000 KM, svaki dan to mu cisto ostane i niko ga ne dira godinama, niti ima registrovanu firmu niti prijavljene radnike, a ima desetak radnika. Kada dodje inspekcija on im malo stavi u dzep i ajmo dalje, koliko je takvih u ovoj drzavi!???

ODGOVORITE