Стојковић бранио саиграче од Турака

На пријатељском сусрету Макабија из Хаифе и француског Лила, након мирних 85. минута, појавили су се турски навијачи који су насрнули на играче израелске екипе коју води Александар Станојевић и на чијем је голу Владимир Стојковић који је порастао у очима фанова због дела који је направио приликом хаоса.

Србија 24.07.2014 | 09:09
Стојковић бранио саиграче од Турака

Само пет минута пре краја утакмице улетели су турски навијачи са заставама Палестине, вероватно како би указали на сукоб са Израелом, а онда су кренули и у физички обрачун са Станојевићевим изабраницима који су морали да се бране, јер је обезбеђење направило велики пропуст.

Како јављају израелски медији, Владимир Стојковић је одлучно кренуо са намером да заустави хулигане који су кренули према његовим играчима, као и у своју одбрану, а клуб је избацио и званично саопштење.

'Наш клуб се залаже за толеранцију и спорт без насиља, жао нам је што се пријатељски меч са Лилом на овај начин завршио. Током сусрета око 50 турских емиграната нас је провоцирало заставама Палестине и све време вређало наше играче и чланове стручног штаба. Кад је дошло до прекида у 84.минуту фудбалери су почели да се бране, а приликом одласка у свачионицу гађали су их камењем. Срећом, сви су здрави”, пише у званичном саопштењу Макабија.

Лил је пре прекида утакмице водио са 2:0, а капитенску траку француској клуба носио је црногорски репрезентативац Марко Баша.


Извор. Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар