Бијељина: Подјела 1.600 платних картица

Подјела платних картица по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске биће настављена данас у Бијељини, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Република Српска 24.07.2014 | 07:20
Бијељина: Подјела 1.600 платних картица

У саопштењу се наводи да ће се подјела платних картица вршити за становнике насеља Патковача, Амајлије, Попови, Дворови и Даздарево.

У Бијељини ће у наредна три дана бити подијељено још 1.600 платних картица Фонда солидарности за обнову Републике Српске након поплава, изјавио је координатор Владе за подјелу ваучера на овом подручју Зоран Малетић.

Према његовим ријечима, платне картице са 5.000 КМ добиће мјештани 14 бијељинских насеља.

Малетић каже да ће тиме до краја седмице на подручје Бијељине бити достављено 2.150 платних картица, што је улагање више од 10 милиона КМ помоћи поплављенима у Семберији.

Он подсјећа да се платне картице израђују и достављају грађанима по окончању процјене штете од поплава коју обављају локалне комисије у општинама и градовима, које прикупљене податке уносе у јединствени регистар штете.

Процјењује се да ће на подручју Бијељине право на ваучер из Фонда солидарности имати око 6.000 домаћинстава која су претрпјела највеће штете у поплавама које су у мају погодиле Републику Српску.

Платним картицама грађани могу да плаћају робу потребну за обнову кућа након поплава у 110 компанија у Републици Српској које имају потписан уговор са Фондом солидарности.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Добој

24.07.2014 07:31

Да ли ће ово неко коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

24.07.2014 10:01

Хоћу ја. Добила сам ваучер прије 7 дана, још увијек није у функцији. Фирме које су потписале уговор су дигле цијене, посебно намјештај.Баш се неко игра с нама! Питам се има ли краја.

ОДГОВОРИТЕ