Bijeljina: Podjela 1.600 platnih kartica

Podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske biće nastavljena danas u Bijeljini, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Republika Srpska 24.07.2014 | 07:20
Bijeljina: Podjela 1.600 platnih kartica

U saopštenju se navodi da će se podjela platnih kartica vršiti za stanovnike naselja Patkovača, Amajlije, Popovi, Dvorovi i Dazdarevo.

U Bijeljini će u naredna tri dana biti podijeljeno još 1.600 platnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske nakon poplava, izjavio je koordinator Vlade za podjelu vaučera na ovom području Zoran Maletić.

Prema njegovim riječima, platne kartice sa 5.000 KM dobiće mještani 14 bijeljinskih naselja.

Maletić kaže da će time do kraja sedmice na područje Bijeljine biti dostavljeno 2.150 platnih kartica, što je ulaganje više od 10 miliona KM pomoći poplavljenima u Semberiji.

On podsjeća da se platne kartice izrađuju i dostavljaju građanima po okončanju procjene štete od poplava koju obavljaju lokalne komisije u opštinama i gradovima, koje prikupljene podatke unose u jedinstveni registar štete.

Procjenjuje se da će na području Bijeljine pravo na vaučer iz Fonda solidarnosti imati oko 6.000 domaćinstava koja su pretrpjela najveće štete u poplavama koje su u maju pogodile Republiku Srpsku.

Platnim karticama građani mogu da plaćaju robu potrebnu za obnovu kuća nakon poplava u 110 kompanija u Republici Srpskoj koje imaju potpisan ugovor sa Fondom solidarnosti.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Doboj

24.07.2014 09:31

Da li će ovo neko komentarisati.

ODGOVORITE
Name

ana

24.07.2014 12:01

Hoću ja. Dobila sam vaučer prije 7 dana, još uvijek nije u funkciji. Firme koje su potpisale ugovor su digle cijene, posebno namještaj.Baš se neko igra s nama! Pitam se ima li kraja.

ODGOVORITE