Влада Српске као пресс центар СНСД-а

Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде демантује народног посланика СДС Миладина Станића који је јуче на конференцији за медије устврдио да  ресорно министарство нема довољно новца за капиталне инвестиције, да листа дужника није иста за све и да је Правилник о подстицајима чист промашај.

Република Српска 21.07.2014 | 20:20
Влада Српске као пресс центар СНСД-а

Конференција за медије је, иако одржана у прес центру Владе РС, претворена у страначки скуп.

Наводи  које је изнио Миладин Станић су нетачни и имају циљ да обмањују јавност. Ресорно министарство испуњава све своје обавезе-категорични су у овом министарству. Рок за подношење захтјева за  капиталне инвестиције је скраћен с разлогом како би се помогло поплављеним и текућој производњи, те заштити животиња, устврђено је на конференцији за медије овог министарства којој је присуствовао и народни посланик СНСД Ненад Кесић.

Он  је замјерио свом колеги Миладину Станићу што више не присуствује сједницама скупштинског Одбора за пољопривреду.

Сматра да су Станићеви наводи само реакција што нису уважени његови интереси.

Станић ово демантује.

Он тврди да се његово обраћање јавности о дешавањима у министарству пољопривреде темељило само на негативном ревизорском извјештају. На конференцији за медије министарства о том извјештају није било  ни ријечи, али се зато  „врућ кромпир“ покушао пребацити на, како то СНСД тврди, пробосанску политику СДС. На питање новинара какве везе има,  “пробосанска политика СДС” са капиталним улагањима или листом дужника  у пољопривреди, Кесић је  одговорио да веза постоји на „вишем нивоу“ , а посљедице су очигледне.

Ово су неболузе, одговара Миладин Станић. Станић је претходног дана устврдио да ресорно министарство нема исти однос према свим дужницима, да постоји неравноправан положај рецимо фирми Фармланд и Еуфарма. Кесић је одмах стао у одбрану Фармланда, да је то  предузеће с респектом, а да су све неправилности, које за посљедицу имају милионска дуговања, настале приликом приватизације и да су за то криви СДС и ПДП. 

У СДС нису остали дужни на ове тврдње, одговарајући да су и то неболозе, те да Фармаланд служи власти за прање новца и да ће кад СНСД „сиђе“ с власти оставити дуг држави од најмање 30 милиона марака.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Рубин

21.07.2014 13:43

Каква црна пољопривреда о којој ће бринути Станић. Они гледају само одакле ће залапити у своје џепове. Нико им више не вјерује, таман да сједну голом гу..цом на ватру. Доста је било, бандо црвена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

21.07.2014 14:01

Давно су они СНСД "подржавили"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солекс

21.07.2014 15:14

Онај Ненад Кесиц исти Супер Маријо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свее

21.07.2014 15:24

Миладин Станиц је препаметан лик!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

21.07.2014 15:29

Питајте тог лопова Кесица за дом културе у Рогољима у опстини Градиска.Само га питајте како је нестао цео спрат са дома.То је лопов каквог свијет није видио.У самом врху је у СНСД-у по лоповлуку.Одмах иза Скрбица.Питајте га за Агроиндустријску зону у Новој Тополи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

21.07.2014 15:34

А Фармаланд је посебна прица.Тамо су у руководству све бивси министри политицари из СНСД-а.Ту се мотају које какви ликови у црним дзиповима,затамњена стакла.Има ликова које познајем одједном возу дзипове,аудије а пре тога за кафу нису имали.Ста се тамо ради бог сами зна.Све је то лопов до лопова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

срамота

21.07.2014 21:32

Као прво висе писмености и информисаност велики новинари,није ФАРМАЛАНД,него ФАРМЛАНД!!! А друго драги дусебризници на васу залост наводи нису истинити сто се и мозе лако провјерити! Да ли сте се питали колико таква фирма запосљава људи и колико породица од тога зиви!? Срамота је то моји ВИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

@срамота

21.07.2014 22:22

Ко те пита за писменост??? Зна се ста је писац хтео реци! Криминал,лоповлук,безобразлук.....итд,о јој колико тога има брате

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

22.07.2014 06:02

Опет је почело примање радника у Шуме Српске. Џабе све приче о вишку радника, избори су много битнији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска

22.07.2014 09:33

Откуд се Кесиц одједном појави?! Ах ближе се избори иначе он не би никакве изјаве давао. Иначе кад су камере искључене, дотични прича сасвим другу причу, каже прича тако јер мора. Полтрон.

ОДГОВОРИТЕ