Vlada Srpske kao press centar SNSD-a

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede demantuje narodnog poslanika SDS Miladina Stanića koji je juče na konferenciji za medije ustvrdio da  resorno ministarstvo nema dovoljno novca za kapitalne investicije, da lista dužnika nije ista za sve i da je Pravilnik o podsticajima čist promašaj.

Republika Srpska 21.07.2014 | 20:20
Vlada Srpske kao press centar SNSD-a

Konferencija za medije je, iako održana u pres centru Vlade RS, pretvorena u stranački skup.

Navodi  koje je iznio Miladin Stanić su netačni i imaju cilj da obmanjuju javnost. Resorno ministarstvo ispunjava sve svoje obaveze-kategorični su u ovom ministarstvu. Rok za podnošenje zahtjeva za  kapitalne investicije je skraćen s razlogom kako bi se pomoglo poplavljenim i tekućoj proizvodnji, te zaštiti životinja, ustvrđeno je na konferenciji za medije ovog ministarstva kojoj je prisustvovao i narodni poslanik SNSD Nenad Kesić.

On  je zamjerio svom kolegi Miladinu Staniću što više ne prisustvuje sjednicama skupštinskog Odbora za poljoprivredu.

Smatra da su Stanićevi navodi samo reakcija što nisu uvaženi njegovi interesi.

Stanić ovo demantuje.

On tvrdi da se njegovo obraćanje javnosti o dešavanjima u ministarstvu poljoprivrede temeljilo samo na negativnom revizorskom izvještaju. Na konferenciji za medije ministarstva o tom izvještaju nije bilo  ni riječi, ali se zato  „vruć krompir“ pokušao prebaciti na, kako to SNSD tvrdi, probosansku politiku SDS. Na pitanje novinara kakve veze ima,  “probosanska politika SDS” sa kapitalnim ulaganjima ili listom dužnika  u poljoprivredi, Kesić je  odgovorio da veza postoji na „višem nivou“ , a posljedice su očigledne.

Ovo su neboluze, odgovara Miladin Stanić. Stanić je prethodnog dana ustvrdio da resorno ministarstvo nema isti odnos prema svim dužnicima, da postoji neravnopravan položaj recimo firmi Farmland i Eufarma. Kesić je odmah stao u odbranu Farmlanda, da je to  preduzeće s respektom, a da su sve nepravilnosti, koje za posljedicu imaju milionska dugovanja, nastale prilikom privatizacije i da su za to krivi SDS i PDP. 

U SDS nisu ostali dužni na ove tvrdnje, odgovarajući da su i to neboloze, te da Farmaland služi vlasti za pranje novca i da će kad SNSD „siđe“ s vlasti ostaviti dug državi od najmanje 30 miliona maraka.

BN TV

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Rubin

21.07.2014 13:43

Kakva crna poljoprivreda o kojoj će brinuti Stanić. Oni gledaju samo odakle će zalapiti u svoje džepove. Niko im više ne vjeruje, taman da sjednu golom gu..com na vatru. Dosta je bilo, bando crvena!

ODGOVORITE
Name

xxl

21.07.2014 14:01

Davno su oni SNSD "podržavili"!

ODGOVORITE
Name

Soleks

21.07.2014 15:14

Onaj Nenad Kesic isti Super Marijo!

ODGOVORITE
Name

Svee

21.07.2014 15:24

Miladin Stanic je prepametan lik!

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

21.07.2014 15:29

Pitajte tog lopova Kesica za dom kulture u Rogoljima u opstini Gradiska.Samo ga pitajte kako je nestao ceo sprat sa doma.To je lopov kakvog svijet nije vidio.U samom vrhu je u SNSD-u po lopovluku.Odmah iza Skrbica.Pitajte ga za Agroindustrijsku zonu u Novoj Topoli.

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

21.07.2014 15:34

A Farmaland je posebna prica.Tamo su u rukovodstvu sve bivsi ministri politicari iz SNSD-a.Tu se motaju koje kakvi likovi u crnim dzipovima,zatamnjena stakla.Ima likova koje poznajem odjednom vozu dzipove,audije a pre toga za kafu nisu imali.Sta se tamo radi bog sami zna.Sve je to lopov do lopova.

ODGOVORITE
Name

sramota

21.07.2014 21:32

Kao prvo vise pismenosti i informisanost veliki novinari,nije FARMALAND,nego FARMLAND!!! A drugo dragi dusebriznici na vasu zalost navodi nisu istiniti sto se i moze lako provjeriti! Da li ste se pitali koliko takva firma zaposljava ljudi i koliko porodica od toga zivi!? Sramota je to moji VI!!!

ODGOVORITE
Name

@sramota

21.07.2014 22:22

Ko te pita za pismenost??? Zna se sta je pisac hteo reci! Kriminal,lopovluk,bezobrazluk.....itd,o joj koliko toga ima brate

ODGOVORITE
Name

milanm

22.07.2014 06:02

Opet je počelo primanje radnika u Šume Srpske. Džabe sve priče o višku radnika, izbori su mnogo bitniji.

ODGOVORITE
Name

Gradiska

22.07.2014 09:33

Otkud se Kesic odjednom pojavi?! Ah bliže se izbori inače on ne bi nikakve izjave davao. Inače kad su kamere isključene, dotični priča sasvim drugu priču, kaže priča tako jer mora. Poltron.

ODGOVORITE