Хамас напада кроз тунеле

Хамас упао на југ Израела кроз тунеле, а војска је одговорила ватром. У нападима из ваздуха убијено 11 особа у Појасу Газе. Савет безбедности затражио да Израел и Хамас прихвате споразум о прекиду ватре из 2012. године.

Свијет 21.07.2014 | 11:57
Хамас напада кроз тунеле

 

Израелски медији јављају да су се јутрос две "терористичке групе" убациле на југ Израела крај једног кибуца кроз тунел прокопан испод границе на северу Појаса Газе, преноси Тањуг.

Израелске ваздухопловне снаге су отвориле ватру на прву групу, чим је уочена. Друга група, која се убацила, испалила је антитенковску ракету на војно возило, а израелске снаге су пуцале, убивши десетак екстремста.

Накнадно је наведено да и на израелској страни има жртва, али није прецизирано колико.

За то време спасиоци су крај Кан Јуниса на југу Појаса Газе јутрос извлачили тела из куће сравњене са земљом у једном од израелских ваздушних удара прошле ноћи, рекао је портпарол Министраства здравља Ашраф ал Кидра. У рушевинама је нађено 20 тела, а двоје људи су извучени живи.

Израелски тенкови су јутрос отворили ватру на дом породице Сијам у Рафи такође на југу, убивши 10 људи, укључујући четворо мале деце и једну деветомесечну девојчицу, рекао је Кидра.

Сукоби су настављени након јучерашњег најкрвавијег дана од почетка офанзиве и прве велике копнене битке у којој је погинуло 13 израелских војника, а широм Газе више од 100 Палестинца.

Савет безбедности УН изразио је, касно синоћ, велику забринутост због растућег броја жртава у сукобима и позвао на хитан прекид ватре.

У декларацији усвојеној после више од два сата консултација иза затворених ватра, свих 15 чланица Савета безбедности затражило је да Израел и палестински радикални покрет Хамас прихвате споразум о прекиду ватре који је усвојен у новембру 2012. године.

Све чланице су поздравиле "напоре Египта и генералног секретара УН Бан Кимуна у постизању примирја".

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

доомаациин

21.07.2014 12:08

500 убијених напрема 2-3, и то висе од 80 убијене ДЈЕЦЕ, који су то мозгови, убице, како могу заспати мирно :ОООООООО **бени рат

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

21.07.2014 12:13

Е па Баја, ти подрза ово убијање дјеце?! Срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

22.07.2014 06:19

Сад су израелске снаге ушле унутра сад ће их Хамас оперутати као кокошке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

22.07.2014 06:21

Тако је друг Тито пустио Швабе да уђу и да се рашепуре да унесу технике и муниције и онда оплети обори не дај наше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПАТРИОТА

24.07.2014 05:25

Никад није проблем за јачег да уђе у неку земљу (то смо видјели много пута ),проблем је изаћи!!

ОДГОВОРИТЕ