Hamas napada kroz tunele

Hamas upao na jug Izraela kroz tunele, a vojska je odgovorila vatrom. U napadima iz vazduha ubijeno 11 osoba u Pojasu Gaze. Savet bezbednosti zatražio da Izrael i Hamas prihvate sporazum o prekidu vatre iz 2012. godine.

Svijet 21.07.2014 | 11:57
Hamas napada kroz tunele

 

Izraelski mediji javljaju da su se jutros dve "terorističke grupe" ubacile na jug Izraela kraj jednog kibuca kroz tunel prokopan ispod granice na severu Pojasa Gaze, prenosi Tanjug.

Izraelske vazduhoplovne snage su otvorile vatru na prvu grupu, čim je uočena. Druga grupa, koja se ubacila, ispalila je antitenkovsku raketu na vojno vozilo, a izraelske snage su pucale, ubivši desetak ekstremsta.

Naknadno je navedeno da i na izraelskoj strani ima žrtva, ali nije precizirano koliko.

Za to vreme spasioci su kraj Kan Junisa na jugu Pojasa Gaze jutros izvlačili tela iz kuće sravnjene sa zemljom u jednom od izraelskih vazdušnih udara prošle noći, rekao je portparol Ministrastva zdravlja Ašraf al Kidra. U ruševinama je nađeno 20 tela, a dvoje ljudi su izvučeni živi.

Izraelski tenkovi su jutros otvorili vatru na dom porodice Sijam u Rafi takođe na jugu, ubivši 10 ljudi, uključujući četvoro male dece i jednu devetomesečnu devojčicu, rekao je Kidra.

Sukobi su nastavljeni nakon jučerašnjeg najkrvavijeg dana od početka ofanzive i prve velike kopnene bitke u kojoj je poginulo 13 izraelskih vojnika, a širom Gaze više od 100 Palestinca.

Savet bezbednosti UN izrazio je, kasno sinoć, veliku zabrinutost zbog rastućeg broja žrtava u sukobima i pozvao na hitan prekid vatre.

U deklaraciji usvojenoj posle više od dva sata konsultacija iza zatvorenih vatra, svih 15 članica Saveta bezbednosti zatražilo je da Izrael i palestinski radikalni pokret Hamas prihvate sporazum o prekidu vatre koji je usvojen u novembru 2012. godine.

Sve članice su pozdravile "napore Egipta i generalnog sekretara UN Ban Kimuna u postizanju primirja".

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

doomaaciin

21.07.2014 12:08

500 ubijenih naprema 2-3, i to vise od 80 ubijene DJECE, koji su to mozgovi, ubice, kako mogu zaspati mirno :OOOOOOOO **beni rat

ODGOVORITE
Name

Istina

21.07.2014 12:13

E pa Baja, ti podrza ovo ubijanje djece?! Sram te bilo.

ODGOVORITE
Name

Mir

22.07.2014 06:19

Sad su izraelske snage ušle unutra sad će ih Hamas operutati kao kokoške.

ODGOVORITE
Name

Vuk

22.07.2014 06:21

Tako je drug Tito pustio Švabe da uđu i da se rašepure da unesu tehnike i municije i onda opleti obori ne daj naše.

ODGOVORITE
Name

PATRIOTA

24.07.2014 05:25

Nikad nije problem za jačeg da uđe u neku zemlju (to smo vidjeli mnogo puta ),problem je izaći!!

ODGOVORITE