Ево како да убрзате ваш Андроид уређај

Прочитајте неколико савета помоћу којих можете да оптимизујете и побољшате рад било којег паметног телефона или таблет рачунара који ради на Андроид оперативном систему.

Информационе технологије 20.07.2014 | 13:14
Ево како да убрзате ваш Андроид уређај

За већину њих мораћете да укључите опцију Девелопер Оптионс на свом уређају. Отворите Сеттингс, па Абоут Пхоне/Таблет и изаберите Буилд Нумбер, све док се не појави обавештење даје Девелопер Оптионс укључен.

Подесите анимације

Иако су визуелно привлачне, анимације могу да успоре рад вашег уређаја. Међутим, ви њих можете успорити или потпуно искључити. Отворите Девелопер Оптионс, пронађите Wиндоw Аниматион Сцале, Транситион Аниматион Сцале и Аниматор дуратион сцале. За сваку од тих опција можете да наместите анимације на скали од 0,5x до 1,0x или да их искључите. То би требало да убрза појављивање менија.

Очистите “цацхе”

Користан кад треба брже учитавати веб странице које сте посетили, “цацхе” зна да буде незгодан кад се запуни. Који год претраживач да користите, можете га очистити. Обично ту опцију имате под Сеттингс у претраживачу, као и у деловима везаним за приватност и историју претраживања.

Уклоните непотребне апликације и процесе

Андроид има уграђени систем управљања енергијом, али није баш веома паметан. Апликације и процеси остају активни и оптерећују меморију још дуго након што су престали да буду корисни. Слободно обришите цацхе и убијте процесе које не користите. Отворите Сеттингс, па Аппс. Пазите само да не дирате било шта везано за Гоогле Плаy или Андроид Сервицес.

Обришите “цацхе” апликација

Ако су неке апликације раније добро радиле, а сада стварају проблеме, могуће је да је решење за њих брисање “цацхеа”. Вреди исто упозорење: пазите по чему прчкате.

Отворите Аппс, па Сеттингс, па апликације и одаберите Цлеар Цацхе. То ће обрисати све податке потребне за логовање, па рачунајте на то да ћете морати поновно да их унесете.

Упдате-ујте/Упграде-ујте апликације

Надоградње могу помоћи да се апликације глатко врте, буду сигурније и још штошта. Можете ручно да проверите јесу ли упдатеови доступни у Гоогле Плаyу, где ћете отворити Мy Аппс и онда одабрати Упдате Алл. Добићете посебно упозорење ако апликације требају додатна допуштења, а моћи ћете и да их прегледате.

Можете да наместите уређај да се сам аутоматски надограђује чим се повеже с интернетом. Отворите Сеттингс у Гоогле Плаyу и одаберите Ауто-упдате аппс.

Обришите wидгете које не користите

Вероватно на почетном екрану имате више wидгета. Колико их заиста користите? Решите се оних које отварате ретко или никада. Ако имате и почетне екране са само неколико апликација на њима, реорганизирајте их - пребаците апликације на друге екране, па обришите оне који су остали празни.

Коментари / 0

Оставите коментар