Симовићу потврђена пресуда

Апелациони суд у Београду потврдио је пресуду Посебног одељења Вишег суда у Београду којом је припадник "земунског клана" Александар Симовић осуђен на 20 година затвора због убиства сведока-сарадника на суђењу за убиство премијера Србије Зорана Ðинђића, Зорана Вукојевића Вука.

Србија 19.07.2014 | 07:58
Симовићу потврђена пресуда

Како се наводи у образложењу пресуде Апелационог суда од 16. маја 2014, а која је данас објављена на сајту тог суда, жалбе тужиоца за организовани криминал, окривљеног и његовог браниоца одбачене су као неосноване, а првостепена пресуда је потврђена.

Пресудом Посебног одељења Вишег суда у Београду од 17. децембра 2013. Александар Симовић је осуђен на јединствену казну затвора у трајању од 20 година због извршења кривичног дела тешко убиство и кривичног дела недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Како се наводи у образложењу првостепене пресуде, Симовић је проглашен кривим што је као припадник вишечлане организоване криминалне групе, коју је током 1999. и 2000. организовао Душан Спасојевић, 3. јуна 2006. у Београду, заједно са сарадницима убио Зорана Вукојевића из "користољубља, у намери да присвоје део новца криминалне групе, који се налазио код покојног".

Разлог за убиство, додаје се у првостепеној пресуди, била је и безобзирна освета због тога што је Вукојевић у судском поступку који се тада водио против Симовића и других припадника наведене групе, добио статус сведока сарадника и због значаја његовог исказа за откривање и доказивање кривичних дела те криминалне групе.

Наведено кривично дело Симовић је извршио, како се наводи, тако што је са више сарадника у Земуну насилно увукао у возило Вукојевића, затим га са лисицама на рукама одвезли у шумарак поред ауто-пута Београд - Шид, где га је Симовић, како се истиче, дршком пиштоља ударао по глави и телу, а затим га усмртио хицима у груди, главу и врат, након чега је тело запаљено.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар