Simoviću potvrđena presuda

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojom je pripadnik "zemunskog klana" Aleksandar Simović osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva svedoka-saradnika na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Ðinđića, Zorana Vukojevića Vuka.

Srbija 19.07.2014 | 07:58
Simoviću potvrđena presuda

Kako se navodi u obrazloženju presude Apelacionog suda od 16. maja 2014, a koja je danas objavljena na sajtu tog suda, žalbe tužioca za organizovani kriminal, okrivljenog i njegovog branioca odbačene su kao neosnovane, a prvostepena presuda je potvrđena.

Presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu od 17. decembra 2013. Aleksandar Simović je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog izvršenja krivičnog dela teško ubistvo i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi u obrazloženju prvostepene presude, Simović je proglašen krivim što je kao pripadnik višečlane organizovane kriminalne grupe, koju je tokom 1999. i 2000. organizovao Dušan Spasojević, 3. juna 2006. u Beogradu, zajedno sa saradnicima ubio Zorana Vukojevića iz "koristoljublja, u nameri da prisvoje deo novca kriminalne grupe, koji se nalazio kod pokojnog".

Razlog za ubistvo, dodaje se u prvostepenoj presudi, bila je i bezobzirna osveta zbog toga što je Vukojević u sudskom postupku koji se tada vodio protiv Simovića i drugih pripadnika navedene grupe, dobio status svedoka saradnika i zbog značaja njegovog iskaza za otkrivanje i dokazivanje krivičnih dela te kriminalne grupe.

Navedeno krivično delo Simović je izvršio, kako se navodi, tako što je sa više saradnika u Zemunu nasilno uvukao u vozilo Vukojevića, zatim ga sa lisicama na rukama odvezli u šumarak pored auto-puta Beograd - Šid, gde ga je Simović, kako se ističe, drškom pištolja udarao po glavi i telu, a zatim ga usmrtio hicima u grudi, glavu i vrat, nakon čega je telo zapaljeno.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar