Одузели имовину због везе с мафијом

Истражитељи за борбу против мафије у Италији одузели су данас имовину бизнисмену осумњиченом за везе са сицилијанском мафијом Коза ностре у вредности од 360 милиона евра, саопштила је италијанска полиција.

Свијет 18.07.2014 | 21:43
Одузели имовину због везе с мафијом

"Одузета имовина је у вредности од 360 милиона евра", потврдила је полиција.

Одузета Имовина обухвата три каменолома, осам предузећа, 26 парцела земљишта, 12 банковних рачуна, четири виле и неколико продавница, пренела је агенција АФП.

Стефано Пара (47) је оптужен за "удруживање с мафијом" и преваре са јавним уговорима и повезано са управљање својим каменоломом.

Пара је био ухапшен и 2000.године и оптужен за давање пет килограма експлозива и осигураче свог тасту да би дигао у ваздух каменолом и прикрио лешеве.

И прошле године, италијанска полиција запленила је имовину у вредности од 1,3 милијарде евра једном сицилијанском бизнисмену из сектора обновљивих извора енергије, што је била рекордна заплена имовине лица које се повезују са мафијом.

Одузета имовина Витоа Ницастре укључивала је 43 предузећа за производњу енергије ветра и соларне енергије, 98 некретнина и 66 банковних рачуна, наводи француска агенција.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

домаци странац

18.07.2014 20:19

У Италији. А код нас ?

ОДГОВОРИТЕ