Oduzeli imovinu zbog veze s mafijom

Istražitelji za borbu protiv mafije u Italiji oduzeli su danas imovinu biznismenu osumnjičenom za veze sa sicilijanskom mafijom Koza nostre u vrednosti od 360 miliona evra, saopštila je italijanska policija.

Svijet 18.07.2014 | 21:43
Oduzeli imovinu zbog veze s mafijom

"Oduzeta imovina je u vrednosti od 360 miliona evra", potvrdila je policija.

Oduzeta Imovina obuhvata tri kamenoloma, osam preduzeća, 26 parcela zemljišta, 12 bankovnih računa, četiri vile i nekoliko prodavnica, prenela je agencija AFP.

Stefano Para (47) je optužen za "udruživanje s mafijom" i prevare sa javnim ugovorima i povezano sa upravljanje svojim kamenolomom.

Para je bio uhapšen i 2000.godine i optužen za davanje pet kilograma eksploziva i osigurače svog tastu da bi digao u vazduh kamenolom i prikrio leševe.

I prošle godine, italijanska policija zaplenila je imovinu u vrednosti od 1,3 milijarde evra jednom sicilijanskom biznismenu iz sektora obnovljivih izvora energije, što je bila rekordna zaplena imovine lica koje se povezuju sa mafijom.

Oduzeta imovina Vitoa Nicastre uključivala je 43 preduzeća za proizvodnju energije vetra i solarne energije, 98 nekretnina i 66 bankovnih računa, navodi francuska agencija.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

domaci stranac

18.07.2014 20:19

U Italiji. A kod nas ?

ODGOVORITE