У СПС-у нема подјела због лидерства

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Славица Ðукић Дејановић изјавила је да у тој странци нема поделе око битних тема и око тога ко је лидер странке.

Србија 18.07.2014 | 11:10
У СПС-у нема подјела због лидерства

Уочи данашњег обележавања 23. годишњице постојања те странке, Ðукић Дејановић за лист Данас каже да ће конгрес, који ће бити одржан у децембру, показати јединство и снагу партије, а да само они који не мисле добро СПС желе да уместо Ивице Дачића на конгресу буде изабран неко други за председника.

"То ће бити конгрес јединства и снаге СПС и на њему ћемо демонстрирати да нема личних интереса, већ да нам је партијски интерес и интерес Србије на првом месту. Показаћемо и да нема подела око тога ко је лидер наше странке, јер спекулације иду баш у том правцу", навела потпредседница СПС.

Упитана да прокоментарише спекулације да се и она, поред Милутина Мркоњића и Жарка Обрадовића, помиње као део фракције која подржава Бранка Ружића у намери да се кандидује за новог председника СПС, Ðукић Дејановић је истакла да је то је "апсолутна неистина".

"Нисам ни чула сличне Ружићеве амбиције да жели да се кандидује за председника СПС и да буде Дачићев противкандидат на конгресу. Колико знам, он подржава нашег лидера. То могу са сигурношћу да кажем и у име Мркоњића и Обрадовића, а у своје име, наравно, и врло искрено", рекла је потпредседница СПС.

Ðукић Дејановић је такође рекла да ако је Дачић на конгресу поново предложи за потпредседника да ће прихватити кандидатуру.

"Ако ме предложи, прихватићу кандидатуру, ако ме не предложи, неће ме то много погодити и ту његову одлуку прихватићу мирно и без речи негодовања и сујећења", поручила је она.

Коментаришући измене Закона о раду, Ðукић Дејановић је рекла да је постојећи закон био поприлично мањкав, "а овај није гори по раднике". "Осим тога ми морамо прихватити услове стандардизације живота у раду и привреди са критеријумима ЕУ. Тиме што смо подржали закон нећемо изгубити подршку радника, јер недоношењем оваквог закона број незадовољних у земљи би био већи, а економска ситуација тежа", закључила је она.


Извор: Данас

Коментари / 0

Оставите коментар