U SPS-u nema podjela zbog liderstva

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Slavica Ðukić Dejanović izjavila je da u toj stranci nema podele oko bitnih tema i oko toga ko je lider stranke.

Srbija 18.07.2014 | 11:10
U SPS-u nema podjela zbog liderstva

Uoči današnjeg obeležavanja 23. godišnjice postojanja te stranke, Ðukić Dejanović za list Danas kaže da će kongres, koji će biti održan u decembru, pokazati jedinstvo i snagu partije, a da samo oni koji ne misle dobro SPS žele da umesto Ivice Dačića na kongresu bude izabran neko drugi za predsednika.

"To će biti kongres jedinstva i snage SPS i na njemu ćemo demonstrirati da nema ličnih interesa, već da nam je partijski interes i interes Srbije na prvom mestu. Pokazaćemo i da nema podela oko toga ko je lider naše stranke, jer spekulacije idu baš u tom pravcu", navela potpredsednica SPS.

Upitana da prokomentariše spekulacije da se i ona, pored Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića, pominje kao deo frakcije koja podržava Branka Ružića u nameri da se kandiduje za novog predsednika SPS, Ðukić Dejanović je istakla da je to je "apsolutna neistina".

"Nisam ni čula slične Ružićeve ambicije da želi da se kandiduje za predsednika SPS i da bude Dačićev protivkandidat na kongresu. Koliko znam, on podržava našeg lidera. To mogu sa sigurnošću da kažem i u ime Mrkonjića i Obradovića, a u svoje ime, naravno, i vrlo iskreno", rekla je potpredsednica SPS.

Ðukić Dejanović je takođe rekla da ako je Dačić na kongresu ponovo predloži za potpredsednika da će prihvatiti kandidaturu.

"Ako me predloži, prihvatiću kandidaturu, ako me ne predloži, neće me to mnogo pogoditi i tu njegovu odluku prihvatiću mirno i bez reči negodovanja i sujećenja", poručila je ona.

Komentarišući izmene Zakona o radu, Ðukić Dejanović je rekla da je postojeći zakon bio poprilično manjkav, "a ovaj nije gori po radnike". "Osim toga mi moramo prihvatiti uslove standardizacije života u radu i privredi sa kriterijumima EU. Time što smo podržali zakon nećemo izgubiti podršku radnika, jer nedonošenjem ovakvog zakona broj nezadovoljnih u zemlji bi bio veći, a ekonomska situacija teža", zaključila je ona.


Izvor: Danas

Komentari / 0

Ostavite komentar