7 ствари које свака жена треба да ради за своју кожу

Ако желите да одржите здравље своје коже, морате знати како да бринете о њој. Кожа је наш највећи орган и веома је осетљива на спољашње утицаје. Ове ствари треба да примењујете редовно.

Мода и љепота 17.07.2014 | 11:14
7 ствари које свака жена треба да ради за своју кожу

1) УДВОСТРУЧИТЕ КОЛИЧНУ ВОЋА И ПОВРЋА - Воће и поврће могу дати здрав сјај вашој кожи. Студија из 2012. открила је да су људи који једу разноврсно поврће здравији и привлачнији. Витамин Ц је нарочито битан – он се бори против борања и сушења коже. Једите бар пола килограма воћа и поврћа дневно.

2) УМИВАЈТЕ СЕ САМО ДВА ПУТА ДНЕВНО - Већина људи се умива три до четири пута дневно, а сасвим је довољно два пута. Што се више умивате, више исушујете кожу и спирате њена природна уља. Поред тога, неки састојци пилинга остављају микроскопске огреботине на кожи.

3) НЕ БРИНИТЕ ПРЕВИШЕ ДА ЛИ СТАВЉАТЕ ДОВОЉНО КРЕМЕ ЗА СУНЧАЊЕ ИСПОД ОЧИЈУ - Кожа испод очију је веома танка и осетљива и, иако је склона оштећењима од сунца, подложна је иритацији. Боље купите наочаре за сунце и носите их свуда.

4) МИСЛИТЕ НА КРЕМУ ЗА СУНЧАЊЕ - Намажите скрему на цело тело, чак и када носите доста одеће. Светле мајице имају веома ниску отпорност на ултраљубичасто зрачење, а ако се растегну или поквасе, још мање штите. Редовно наносите крему.

5) БРИНИТЕ О СВОМ ДЕКОЛТЕУ - Скоро сви дерматолози кажу да се највећа оштећења на кожи примећују у пределу женских груди. Пре него што изађете из куће, намажите груди кремом за сунчање. И намажите их целе, јер се брусхалтер или хаљина могу померити. А ако користите хидратантну крему за лице, користите је и на грудима.

6) СПАВАЈТЕ У НАЈМАЊЕ ПОПУЛАРНОЈ ПОЗИ - Мало људи спава на леђима, без обзира на то што је то најбољи начин за спречавање бора које настају спавањем. Спавање на боку или на стомаку изазива боре на лицу у пределима који су наслоњени на јастук. Ако не можете да спавате на леђима због одређених здравствених проблема, купите свилену јастучницу.

7) ПОСЕЋУЈТЕ ДЕРМАТОЛОГА ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ - Дерматолога треба да посећујете бар једном годишње, јер ће он веома рано уочити све проблеме са кожом и на време ћете открити рак, ако до њега дође.

Коментари / 0

Оставите коментар