Космајац "тежак" 10,7 милиона евра

Прелиминарни резултати Радне групе МУП-а Србије у истраживању имовине Драгослава Космајца показују да он само на територији Београда поседује станове, куће, локале и земљиште чија је тржишна вредност 10,7 милиона евра, али се процењује да све то вреди далеко више, пишу Новости.

Србија 17.07.2014 | 09:33
Космајац "тежак" 10,7 милиона евра

Према незваничним сазнањима до којих је дошао овај лист, Космајац највише имовине има на београдској општини Звездара, где и живи.

Он је према доступним подацима, власник или сувласник чак 31 стана, укупне површине 2.700 метара квадратних. Ови објекти су процењени на три и по милиона евра, али је реална вредност много већа.

Осим бројних станова мање и веће квадратуре, Космајац поседује у стопостотном или мањем власништву и шест локала чија је укупна површина 900 квадрата, процењених на 1,1 милион евра, пишу Новости.

Такође, на његово име се воде и 43 парцеле од 15 хектара вредности од 6,1 милион евра.

"Свеукупно, у овом тренутку целокупна имовина Космајца на територији Београда према тржишној процени вреди око 10,7 милиона евра", наводи извор Новости близак истрази.

Ипак, истрага се наставља како би се утврдило да ли има и где прикривено власништво када је реч о непокретној имовини.

У овом тренутку, посредством међународне правне помоћи, очекује се да стигну и извештаји из неколико земаља за које се претпоставља да у њима Космајац има имовину. Реч је о Црној Гори, Шпанији, Словачкој, БиХ, наводе Новости.

Радна група МУП Србије поред пописа имовине покушава и да утврди да ли је Космајац и данас укључен у послове са организовањем великих количина наркотика преко јаких криминалних група или се "пензионисао". Тренутно се не зна ни где је он, пишу Новости.


Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Безбједњак

17.07.2014 08:03

Чуј, службе безбједности у региону немају појма гдје је Космајац! Свашта, већу глупост нисам одавно чуо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мимо

17.07.2014 19:23

Шта је туде чудно? Сва та безбедност му је И дала то све сто има корупција мито.

ОДГОВОРИТЕ