Едита Тахири у сјеверној Митровици

Вршилац дужности заменице косовског премијера Едита Тахири у друштву председника општине јужна Митровица Агима Бахтирија боравила је синоћ у северном делу Митровице, наводе приштински медији.

Регион 16.07.2014 | 12:25
Едита Тахири у сјеверној Митровици

Едита Тахири је са Бахтиријем посетила кафић "Долче Вита", у близини моста на Ибру, попила кафу и боравила око пола сата, преносе електронски медији у Приштини. Тахири и Бахтири су потом обишли мост на Ибру.

"Двоје званичника констатовали су да је укидање 'Парка мира' ургентно питање за стварање мира и стабилности као и за потпуну слободу кретања у складу са законима државе Косово и са европским стандардима и да ће потези у том правцу бити у координацији са међународним фактором а посебно са Европском унијом", наводи се у саопштењу канцеларије косовског премијера.

У Приштини су се јуче састали директори за урбанизам две Митровице, Бранислав Кљајић са севера и Сами Зека, са југа уз посредовање секретара Министарства за просторно планирање Арбена Читакуа.

Из Министарства за просторно планирање које је организовало састанак саопштено је да ће наредних дана председници ове две општине потписати споразум о сарадњи на локалном и централном нивоу.

Министар Дардан Гаши је обећао да ће објекти изграђени без дозволе, укључујући тргове и паркове бити срушени. Али је рекао да треба сачекати и резултат преговора у Бриселу који се воде око тог питања.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар