Edita Tahiri u sjevernoj Mitrovici

Vršilac dužnosti zamenice kosovskog premijera Edita Tahiri u društvu predsednika opštine južna Mitrovica Agima Bahtirija boravila je sinoć u severnom delu Mitrovice, navode prištinski mediji.

Region 16.07.2014 | 12:25
Edita Tahiri u sjevernoj Mitrovici

Edita Tahiri je sa Bahtirijem posetila kafić "Dolče Vita", u blizini mosta na Ibru, popila kafu i boravila oko pola sata, prenose elektronski mediji u Prištini. Tahiri i Bahtiri su potom obišli most na Ibru.

"Dvoje zvaničnika konstatovali su da je ukidanje 'Parka mira' urgentno pitanje za stvaranje mira i stabilnosti kao i za potpunu slobodu kretanja u skladu sa zakonima države Kosovo i sa evropskim standardima i da će potezi u tom pravcu biti u koordinaciji sa međunarodnim faktorom a posebno sa Evropskom unijom", navodi se u saopštenju kancelarije kosovskog premijera.

U Prištini su se juče sastali direktori za urbanizam dve Mitrovice, Branislav Kljajić sa severa i Sami Zeka, sa juga uz posredovanje sekretara Ministarstva za prostorno planiranje Arbena Čitakua.

Iz Ministarstva za prostorno planiranje koje je organizovalo sastanak saopšteno je da će narednih dana predsednici ove dve opštine potpisati sporazum o saradnji na lokalnom i centralnom nivou.

Ministar Dardan Gaši je obećao da će objekti izgrađeni bez dozvole, uključujući trgove i parkove biti srušeni. Ali je rekao da treba sačekati i rezultat pregovora u Briselu koji se vode oko tog pitanja.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar