Власник ПАО-а купује КК Партизан?

Димитрис Јанакопулос заинтересован је да купи најтрофејнији српски кошаркашки клуб. Даниловић: "Ако је тачно, радујем се".

Кошарка 16.07.2014 | 10:34
Власник ПАО-а купује КК Партизан?

Кошаркашки клуб Партизан, првак Европе из 1992. године, могао би ускоро да буде приватизован!

Власник? Ни мање, ни више, него грчки бизнисмен Димитрис Јанакопулос, један од браће Јанакопулос који су створили зелену империју звану Панатинаикос, која је у претходних 15 година освојила пет од шест титула првака Европе, свих пет са Жељком Обрадовићем.

Ову вест, у броју од среде, донеле су "Наше новине" са назнаком "Ексклузивно".

Овај лист додаје да ће Закон о приватизацији у спорту бити донет у наредна два месеца.

"Власник једног познатог евролигашког клуба је изузетно заинтересован за куповину црно-белих. Он има довољно новца да покрије клупске трошкове, који поготове ове године озбиљно прете да угрозе опстанак клуба, а Партизан би му послужио као расадник талената", каже за "Наше" извор који аутор текста наводи као "озбиљно обавештеног саговорника из државног врха".

"Породицу Јанакопулос за Партизан вежу најлепше успомене, што у великој мери утиче и на њихову жељу да купе клуб. Из Партизана је у њихове редове стигао Жељко Обрадовић, који је овај клуб уздигао на највиши ниво, годинама је доминирао европском кошарком. Грци не заборављају ни Николу Пековића, Алекса Марића, Миленка Тепића и остале који су из Београда отишли у Атину", истиче исти извор.

Председник Партизана Предраг Даниловић, овим поводом, рекао је:

"Није ми позната чињеница да има заинтересованих за куповину КК Партизан. Али, волео бих и радујем се томе, ако је истина..."

Коментари / 0

Оставите коментар