Vlasnik PAO-a kupuje KK Partizan?

Dimitris Janakopulos zainteresovan je da kupi najtrofejniji srpski košarkaški klub. Danilović: "Ako je tačno, radujem se".

Košarka 16.07.2014 | 10:34
Vlasnik PAO-a kupuje KK Partizan?

Košarkaški klub Partizan, prvak Evrope iz 1992. godine, mogao bi uskoro da bude privatizovan!

Vlasnik? Ni manje, ni više, nego grčki biznismen Dimitris Janakopulos, jedan od braće Janakopulos koji su stvorili zelenu imperiju zvanu Panatinaikos, koja je u prethodnih 15 godina osvojila pet od šest titula prvaka Evrope, svih pet sa Željkom Obradovićem.

Ovu vest, u broju od srede, donele su "Naše novine" sa naznakom "Ekskluzivno".

Ovaj list dodaje da će Zakon o privatizaciji u sportu biti donet u naredna dva meseca.

"Vlasnik jednog poznatog evroligaškog kluba je izuzetno zainteresovan za kupovinu crno-belih. On ima dovoljno novca da pokrije klupske troškove, koji pogotove ove godine ozbiljno prete da ugroze opstanak kluba, a Partizan bi mu poslužio kao rasadnik talenata", kaže za "Naše" izvor koji autor teksta navodi kao "ozbiljno obaveštenog sagovornika iz državnog vrha".

"Porodicu Janakopulos za Partizan vežu najlepše uspomene, što u velikoj meri utiče i na njihovu želju da kupe klub. Iz Partizana je u njihove redove stigao Željko Obradović, koji je ovaj klub uzdigao na najviši nivo, godinama je dominirao evropskom košarkom. Grci ne zaboravljaju ni Nikolu Pekovića, Aleksa Marića, Milenka Tepića i ostale koji su iz Beograda otišli u Atinu", ističe isti izvor.

Predsednik Partizana Predrag Danilović, ovim povodom, rekao je:

"Nije mi poznata činjenica da ima zainteresovanih za kupovinu KK Partizan. Ali, voleo bih i radujem se tome, ako je istina..."

Komentari / 0

Ostavite komentar