Данас подјела ваучера у Зворнику

У Зворнику ће данас бити уручене платне картице по ваучер моделу Фонда солидарности за обнову Републике Српске за домаћинства чији су стамбени објекти претрпјели штету у мајским поплавама.

Република Српска 16.07.2014 | 08:39
Данас подјела ваучера у Зворнику

Ваучери ће бити додијељени у сали Скупштине општине за 74 домаћинства чија је штета на стамбеном објекту и намјештају процијењена на више од 5.000 КМ, саопштено је данас из општине Зворник.

"У право на ваучер по основу приоритетне помоћи не могу се укључити штете причињене у поплавама на помоћним објектима, љетњим кухињама, гаражама, викендицама, штете причињене на алатима и грађевинском материјалу, као ни на започетим грађевинским објектима у којима се није живјело", рекао је начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Зворник Милан Цвијетиновић.

Он је додао да је основ за добијање ваучера штета од поплава причињена на објекту у којем је стално живјело домаћинство и користило одређен намјештај.

На подручју зворничке општине мајске поплаве причиниле су штету на 215 стамбених објеката, док је на 74 стамбена објекта штета процијењена на више од 5.000 КМ, а на осталим је процијењена на мање од 5.000 КМ.

Ваучери за штету испод 5.000 КМ, највјероватније, ће бити додијељени током наредне седмице.

Уредбом Владе Републике Српске о приоритетној помоћи за санацију штете од поплава на стамбеним објектима, прописано је да се приоритетна помоћ у виду ваучера додијели домаћинствима која су претрпјела штету од поплава у стамбеним објектима гдје су живјели и на намјештају у тим стамбеним објектима.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Какањ цитy

16.07.2014 16:34

Наравно, оно сто је Додику за похвалу, то неце нико коментарисати и критиковати. Додик и Република Српска напријед у независност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

16.07.2014 22:22

Какањ: добро размисли је ли ти ово Додик дао из свог џепа или из твог, и да није у октобру Додику црвено слово питање је шта би ти добио. Мора подијелити помоћи које смо добили од других држава и сами зовући хуманитарне бројеве.

ОДГОВОРИТЕ