Danas podjela vaučera u Zvorniku

U Zvorniku će danas biti uručene platne kartice po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske za domaćinstva čiji su stambeni objekti pretrpjeli štetu u majskim poplavama.

Republika Srpska 16.07.2014 | 08:39
Danas podjela vaučera u Zvorniku

Vaučeri će biti dodijeljeni u sali Skupštine opštine za 74 domaćinstva čija je šteta na stambenom objektu i namještaju procijenjena na više od 5.000 KM, saopšteno je danas iz opštine Zvornik.

"U pravo na vaučer po osnovu prioritetne pomoći ne mogu se uključiti štete pričinjene u poplavama na pomoćnim objektima, ljetnjim kuhinjama, garažama, vikendicama, štete pričinjene na alatima i građevinskom materijalu, kao ni na započetim građevinskim objektima u kojima se nije živjelo", rekao je načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti opštine Zvornik Milan Cvijetinović.

On je dodao da je osnov za dobijanje vaučera šteta od poplava pričinjena na objektu u kojem je stalno živjelo domaćinstvo i koristilo određen namještaj.

Na području zvorničke opštine majske poplave pričinile su štetu na 215 stambenih objekata, dok je na 74 stambena objekta šteta procijenjena na više od 5.000 KM, a na ostalim je procijenjena na manje od 5.000 KM.

Vaučeri za štetu ispod 5.000 KM, najvjerovatnije, će biti dodijeljeni tokom naredne sedmice.

Uredbom Vlade Republike Srpske o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete od poplava na stambenim objektima, propisano je da se prioritetna pomoć u vidu vaučera dodijeli domaćinstvima koja su pretrpjela štetu od poplava u stambenim objektima gdje su živjeli i na namještaju u tim stambenim objektima.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kakanj city

16.07.2014 18:34

Naravno, ono sto je Dodiku za pohvalu, to nece niko komentarisati i kritikovati. Dodik i Republika Srpska naprijed u nezavisnost!

ODGOVORITE
Name

cris

17.07.2014 00:22

Kakanj: dobro razmisli je li ti ovo Dodik dao iz svog džepa ili iz tvog, i da nije u oktobru Dodiku crveno slovo pitanje je šta bi ti dobio. Mora podijeliti pomoći koje smo dobili od drugih država i sami zovući humanitarne brojeve.

ODGOVORITE