Хрватска дозволила геј бракове!

Хрватска је данас добила Закон о животном партнерству особа истог пола, према којем ће хомосексуални парови уживати иста права као и брачни партнери, осим права на усвајање деце.

Регион 15.07.2014 | 21:38
Хрватска дозволила геј бракове!

Сабор је закон донео гласовима 89 заступника, 16 их је било против, а усвајање је пропраћено аплаузом с галерије, одакле су седницу пратили активисти за права ЛГБТ особа.

Након усвања Закона, у Хрватској су брак, ванбрачна заједница, животно партнерство и неформално животно партнерство законски признати као заједнице које представљају породични живот, саопштило је удружење Загреб Прајд и навело да породични живот истополних парова, од сада животних партнера, у Хрватској штите Устав, Европска конвенција о људским правима и Уставни суд.

- То дуго чекано законско признање наших породица јасно поручује да су све породице једнаке, да све заслужују да живе сигурно и сретно и да је људско достојанство неотуђиво, независно од нечије полне оријентације или родног идентитета - рекли су из Удружења, а пренела је агенција Хина.

Управо зато ће истополни парови склапати животно партнерство на јаван и свечан начин, пред матичарем,
чиме ће Хрватска и на симболичан начин обе породичне заједнице, брак и животно партнерство, третирати једнако.

Закон о животном партнерству ступиће на снагу осмог дана од објаве у Народним новинама, а прва истополна венчања, према процени Удружења, моћи ће да се одрже средином августа.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

изненадјен

15.07.2014 17:08

Значи ако умре Перо пензију може нашљедити Ђуро-љепота чоче што би река прави Црногорац, е ако вала нека га мучи јадо. Што не би чињели Европској унији услугу, ка су они луди што и ми не би смо били?

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаци странац

15.07.2014 18:41

Дабог да нике не узли у ЕУ ако је услов да се педери могу вјенцавати. Сретно вам било! продајем јефтино вазелин и мелем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕНОВИЋ

15.07.2014 19:14

Свим непријатељима Србије желим да донесу исте законе па чак и оне о усвајању деце. Нека ми Бог опрости на овој пакости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

демократија

15.07.2014 19:21

"...према којем ће хомосексуални парови уживати иста права као и брачни партнери, осим права на УСВАЈАЊЕ ДЕЦЕ". То је следеће право које ће тражити и наравно по европском моралном систему и добити. Ово је само корак ка циљу. После ће одузимати дјецу родитељима који не буду васпитавали дјецу по европским стандардима и додјељивати је хомосексуалним паровима, да их они васпитавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

весо

15.07.2014 20:02

Тразим доброг децка који добро куха и пеце пите

ОДГОВОРИТЕ
Name

јацк

15.07.2014 20:26

Па морају према већини правити законе они су про европске демократе! Ако је висе од 50% хомосеxуалаца онда мора им се дозволити брак и право а жене ће им код нас да траже утјеху! Хахахахахаа јој само јос име да предију и у шаховницу да убаце коју ову боју са ове педерске заставе! Гаyватска ма какви били би најумиљенији у еу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

15.07.2014 20:56

Тако је "еуропски" имати геј бракове и немати ћирилицу... Сада у Хрватској већа права имају педера него Срби... осим ако педера не пишу ћирилицом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цанадјанка

16.07.2014 03:22

Ја сам против зигосања,јер сватко има право да иде у кревет са оним тко му с е допада .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хигх Спеед

16.07.2014 03:29

Стварно не знам у чему је проблем!? Где је толеранција!? То је наш проблем на Балкану! Заостао је народ за сто година и више. Ало народе, дођите себи! Сви глумите неког верника, у којег год Бога верујете, ми смо сви исти. И Бог нас свију воли! Да ли стрејт, бисеx или хомо у нама свима тече црвена крв. Ја сам срећан у браку са мојом женом, али да данас сутра дође наша кћерка или син и кажу да су бисеx или хомо, не би се променило ништа. ПРОБУДИТЕ СЕ И ИДИТЕ СА ВРЕМЕНОМ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

16.07.2014 08:02

Бозе сто се овај претходнилк налупа, Бозија дјеца јесмо , створени да стварамо а не да трујемо, да се умнозавамо у здрављу и весељу. Да само знас како је лијепо кад те унуце зовне деда, ниста вредније од тога.Ста мене брига за хомосексуалце, мени само смета сто се то ставља у први план , јос не задуго ми сто имамо дјецу бицемо другоразредни! Вец одавно смо ми залутали у свему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саме

16.07.2014 14:52

ЕВО ШТА ЕВРОПСКА УНИЈА ДОНЕСЕ, ЗЛО!

ОДГОВОРИТЕ