Демократски фронт има два кандидата за Предсједништво

Демократски фронт на предстојеће октобарске изборе изаћи ће с два кандидата за члана Предсједништва БиХ - бошњачким и хрватским, а истина је да је у оптицају Емир Суљагић за бошњачког члана Предсједништва БиХ - потврдио је  на конференцији за медије у Сарајеву, предсједник Демократског фронта  БиХ Жељко Комшић.

Босна и Херцеговина 12.07.2014 | 21:35
Демократски фронт има два кандидата за Предсједништво

Он је нагласио да ће коначна одлука бити донесена на сједници Предсједништва странке која је почела одмах након конференције за медије.

Комшић сматра да је одлука о изласку на изборе с два кандидата за члана Предсједништва БиХ добра.

“Сада се оцјењује да ми тиме дијелимо бирачко тијело. Али, ми само желимо показати да смо другачији и не желимо да варамо ниједан народ у БиХ”, казао је он.

Највећи дио конференције за медије Комшић је посветио појашњавању оставке у чланству странке Дамира Марјановића, уз оцјену да ни сам није сигуран зашто је то Марјановић урадио.

Подвукао је да је управо с Марјановићем прво разговарао о кандидату за члана Предсједништва БиХ, када се Марјановић изјаснио као припадник Осталих.

Након одређеног времена, додаје Комшић, Марјановић се изјаснио да се кандидује за бошњачког члана Предсједништва БиХ, а недуго затим и као хрватски члан тог државног тијела.

“Појавила се прича о кандидатури Славе Кукића за хрватског члана Предсједништва БиХ, након чега се Марјановић изјасно да је против Кукића и да он жели бити хрватски члан Предсједништва БиХ. Потом се десило да су претукли Кукића, и након тога је дошла Марјановићева оставка”, казао је он.

Комшић даље појашњава да се након свега као основни проблем у вези с Марјановићем испоставила Коалиција Домовина коју Демократски фронт подржава и иде у коалицију у РС-у. Међутим, ту је и кандидатура Емира Суљагића за бошњачког члана Предсједништва БиХ, којој се Марјановић такође успротивио.

Такође је прокоментарисао и оптужбе на рачун тајних састајања с осталим политичким представницима у БиХ, нагласивши да састанци нису били тајни, те да на њима није прављен никакав пакт или било шта слично.

“Тема разговора с тим људима била је брзо формирање власти након избора, стабилизација стања у земљи те релаксирање односа између Бошњака и Хрвата. Сви смо око тога били сложни. Стабилизација БиХ ће бити темељна одредница ове странке, као и промјена Устава БиХ те економске реформе “, закључио је Комшић.


Извор: ФЕНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирко

13.07.2014 13:59

Зашто нико не коментарише ову вијест, која је доказ да је Додик добро процитао Сарајево?

ОДГОВОРИТЕ