Јан Торп признао да је геј!

Легендарни аустралијски пливач Јан Торп признао је током једног интервјуа да је хомосексуалац, пренели су аустралијски медији.

Остали спортови 12.07.2014 | 17:11
Јан Торп признао да је геј!

Лист Дејли Телеграф пренео је да је Торп током интервјуа који ће се у недељу емитовати на аустралијском Каналу 10, признао да је хомосексуалац.

Водитељ Мајкл Паркинсон изјавио је да му је Торп признао да је геј, упркос томе што је у прошлости излазио са женама.

"Мислим да је његова сексуалност само његова ствар. Али, мислим да је то један од најбољих интервјуа који сам икада урадио. Торп је причао о депресији и сличним стварима", рекао је Паркинсон.

О Торповом сексуалном опредељењу се причало током целе његове каријере. Он је у својој аутобиографији навео да "није хомосексуалац и да су сва његова сексуална искуства била стрејт".

"Привлаче ме жене, волим децу и желим породицу једнога дана... Знам како изгледа када вам током одрастања говоре шта сте, а онда схватите да то није стварност. Оптужен сам да сам геј и пре него што сам знао ко сам", навео је Торп у аутобиографији.

Торп (31), који је један од најпознатијих спортиста Аустралије, покушавао је да се навикне на нови живот после пливачке каријере и да се избори са неуспехом у квалификацијама за Олимпијске игре 2012. године.

О својим проблемима са алкохолом и о депресији Торп је писао у аутобиографској књизи.

Он је у новембру 2006. године саопштио да завршава каријеру због недостатка мотивације, а пет година касније одлучио је да учествује у квалификацијама за Игре у Лондону, али није успео да удје у репрезентацију Аустралије.

Након тога најавио је да ће учествовати у квалификацијама за Светско првенство у Барселони прошле године и Игре Комонвелта 2014. године, али је одустао због повреде рамена. Торп је на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. и Атини 2004. освојио чак девет медаља у тркама слободним стилом, од тога пет златних, три сребрне и једну бронзану.

Он је освојио 11 златних медаља на светским првенствима, што је трећи најбољи резултат у историји пливања. Испред њега су само Американци Мајкл Фелпс са 26 и Рајан Лохте са 15 златних медаља.

Торп се лечи од депресије, а у фебруару је примљен на рехабилитацију, пошто је заједно узимао антидепресиве и лекове против болова како би умањио болове од повреде рамена.

Коментари / 0

Оставите коментар