Jan Torp priznao da je gej!

Legendarni australijski plivač Jan Torp priznao je tokom jednog intervjua da je homoseksualac, preneli su australijski mediji.

Ostali sportovi 12.07.2014 | 17:11
Jan Torp priznao da je gej!

List Dejli Telegraf preneo je da je Torp tokom intervjua koji će se u nedelju emitovati na australijskom Kanalu 10, priznao da je homoseksualac.

Voditelj Majkl Parkinson izjavio je da mu je Torp priznao da je gej, uprkos tome što je u prošlosti izlazio sa ženama.

"Mislim da je njegova seksualnost samo njegova stvar. Ali, mislim da je to jedan od najboljih intervjua koji sam ikada uradio. Torp je pričao o depresiji i sličnim stvarima", rekao je Parkinson.

O Torpovom seksualnom opredeljenju se pričalo tokom cele njegove karijere. On je u svojoj autobiografiji naveo da "nije homoseksualac i da su sva njegova seksualna iskustva bila strejt".

"Privlače me žene, volim decu i želim porodicu jednoga dana... Znam kako izgleda kada vam tokom odrastanja govore šta ste, a onda shvatite da to nije stvarnost. Optužen sam da sam gej i pre nego što sam znao ko sam", naveo je Torp u autobiografiji.

Torp (31), koji je jedan od najpoznatijih sportista Australije, pokušavao je da se navikne na novi život posle plivačke karijere i da se izbori sa neuspehom u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2012. godine.

O svojim problemima sa alkoholom i o depresiji Torp je pisao u autobiografskoj knjizi.

On je u novembru 2006. godine saopštio da završava karijeru zbog nedostatka motivacije, a pet godina kasnije odlučio je da učestvuje u kvalifikacijama za Igre u Londonu, ali nije uspeo da udje u reprezentaciju Australije.

Nakon toga najavio je da će učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Barseloni prošle godine i Igre Komonvelta 2014. godine, ali je odustao zbog povrede ramena. Torp je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja u trkama slobodnim stilom, od toga pet zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu.

On je osvojio 11 zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, što je treći najbolji rezultat u istoriji plivanja. Ispred njega su samo Amerikanci Majkl Felps sa 26 i Rajan Lohte sa 15 zlatnih medalja.

Torp se leči od depresije, a u februaru je primljen na rehabilitaciju, pošto je zajedno uzimao antidepresive i lekove protiv bolova kako bi umanjio bolove od povrede ramena.

Komentari / 0

Ostavite komentar